Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

MEERA KACHROO

Del 7 de novembre de 2019 al 16 de novembre de 2019

MEERA KACHROO
Etnògrafa, investigadora i professora
Saskatoon, SK

Biografia

Meera Kachroo és etnògrafa, investigadora i professora de Religions del sud d’Àsia. La seva investigació doctoral, finançada pel Consell de Recerca en Ciències Socials i Humanitats del Canadà, es basa en un extens treball de camp sobre cercles rituals del sud de l’Índia i se centra en la circulació contemporània de les tradicions i els textos religiosos hindús. La seva investigació inclou l’exploració del canvi cultural, la història social i especialment les relacions entre el laïcisme, la religió i la modernitat. Juntament amb aquesta investigació, està desenvolupant polítiques institucionals per a espais religiosos i benestar espiritual a la Universitat de Saskatchewan. Com a professora a la Universitat McGill (Mont-real) i a la Universitat de Saskatchewan, ha dissenyat i dirigit cursos sobre religions asiàtiques, el cinema de Bollywood, la cultura del ioga modern, les filosofies de la no-violència i l’ètica mediambiental.

Projecte

Per la meva estada a la Residència Faber, estaré treballant en un projecte que reflecteix diversos anys de compromís a la Universitat de Saskatchewan donant suport al benestar espiritual i la diversitat religiosa a la comunitat universitària. Aquest projecte qüestiona la noció de secularisme canadenc contemporani considerant el ressorgiment contemporani de marcadors visibles d’identitat religiosa i els beneficis quantitatius de les observances religioses i la comunitat.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"