Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

IRENE GARCÍA LOSQUIÑO

Del 22 d'octubre de 2019 al 30 d'octubre de 2019

IRENE GARCÍA LOSQUIÑO
Professora adjunta i escriptora, Universitat d’Alacant
Alacant

Biografia

Irene García és investigadora i professora adjunta de la Universitat d’Alacant. La seva especialitat és la cultura víking, centrant-se especialment en la interacció víking amb les regions en les quals van realitzar incursions i es van establir. És doctora en Estudis Escandinaus per la Universitat d’Aberdeen i ha publicat sobre inscripcions rúniques i topònims.

Irene també és escriptora. Recentment ha acabat la seva primera novel·la i actualment està escrivint un llibre de no ficció sobre fets menys coneguts dels víkings. Irene està profundament interessada en els debats interdisciplinaris sobre les formes en què les cultures han interactuat entre si al llarg de la història i com això es reflecteix en el llenguatge i altres aspectes culturals.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, espero contribuir al tema de les polítiques de diversitat de la residència amb el meu coneixement de la migració des d’una perspectiva històrica. Estic desitjant tenir una discussió fructífera amb una varietat de pensadors, artistes, acadèmics i escriptors que estan explorant el tema des de diferents perspectives, el que segurament enriquirà el meu propi treball. També dedicaré la meva estada a la investigació sobre la migració de les tradicions legals víkings als territoris en què es van establir fora d’Escandinàvia.

La meva primera residència. 

Quan vaig arribar a Olot per passar vuit dies a la Residència Faber, no estava gaire segura del que experimentaria. Aquesta era la meva primera residència i no estava gaire segura de com funcionaria. Vaig arribar a Faber com a acadèmica, especialitzada en moviments de població i contactes interculturals en l’època víkinga. Treballant amb assentaments víkings lluny de les terres natals escandinaves i faig investigacions que combinen fonts toponímiques, arqueològiques i històriques. Sabia que a Faber interactuaria amb gent de moltes disciplines i, a causa de la naturalesa interdisciplinària de la meva investigació, em va semblar una perspectiva emocionant.

Durant aquesta residència temàtica de Polítiques de Diversitat, m’he compromès diàriament amb artistes i acadèmics brillants que aborden aspectes de la diversitat cultural des d’angles molt diferents. El que he rebut de les meves interaccions amb ells supera amb escreix tot el que podria haver imaginat abans de venir a Faber. Realment no era conscient de com la meva perspectiva s’acabaria transformant, i com la meva experiència de vida s’acabaria enriquint arran del contacte amb els altres residents.

També hi va haver molt de temps per al treball en solitari. Potser aquest va ser un dels aspectes fascinants d’estar a la residència: hi havia temps. Havia triat un projecte que em feia por que no fos factible en un període de vuit dies, però els nivells de productivitat que podia arribar amb només el so de la piscina exterior i les vistes de les verdes muntanyes des de la meva finestra significaven que havia acabat el treball que vaig venir a fer aquí. El temps és una cosa tan preciosa, tan difícil de trobar en les esquerdes de la meva rutina habitual, que atresorava cada moment de silenci a Faber, on tenia temps per pensar i escriure.

La millor part de la Residència Faber, per molt productiva que hagi arribat a ser, és la comunió amb els altres residents. Cada dia compartíem tantes idees, tantes discussions, tantes històries. He après tant dels meus companys residents que estic en deute amb ells per tot el que m’han donat. Provinents d’orígens molt diversos, hem trobat en cadascun de nosaltres punts en comú, preocupacions i creences tan fortes que ràpidament vam desenvolupar un grau de proximitat que ens va sorprendre a tots. Des del feminisme, la colonització i l’opressió de les minories fins al multilingüisme, la religió i el paper de les arts i l’acadèmia en el món en què vivim; no ha quedat cap tema sense tocar.

El professionalisme, l’amabilitat i la visió de l’equip de Faber Residency que va treballar tan dur per reunir els residents mereixen tot el meu agraïment, igual que la gent que treballa a l’hotel.

La humanitat, la intel·ligència i el talent de tots els altres residents mereixen el meu més profund respecte i afecte durador.

Deixo Faber inspirada, millorada.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"