Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

AHMAD ALHAJ

Del 1 de novembre de 2019 al 8 de novembre de 2019

AHMAD ALHAJ
Realitzador i comissari
Grenoble

Biografia

Ahmad és un cineasta, programador, curador i periodista sirià. Fundador de WIND CINEMA, una emergent productora i distribuïdora internacional de cinema amb seu a França, que va néixer a Al Hassake el 1990. Escriu per a diversos llocs web i revistes culturals àrabs, mentre organitza i programa manifestacions cinematogràfiques a Turquia i els Països Baixos a la llibreria Pages, a Copenhaguen i Suècia al festival Syrian Doc Days, al Canadà al festival de cinema àrab TAF Toronto i ja a Síria abans d’abandonar el país. Va fer un curtmetratge el 2015 titulat Its only three nails!! Saturn devouring his son, que ha passat per més de 100 ciutats salvatges del món. Va obtenir un diploma en Finances i Estudis Jurídics Pràctics a Síria. Actualment, instal·lat a França com a refugiat polític.

Projecte

Porto al palmell de la meva mà dreta una petita pedra enganxada sota la pell arran d’un accident de cotxe que vaig tenir fa 15 anys. La pel·lícula 100 KG of Sadness and Wind s’assembla a aquesta pedra, i desitjo profundament alliberar-la! 

Durant la meva residència a Faber continuaré treballant en el guió del meu primer llargmetratge, on redueixo la distància entre la realitat i l’art, explicant la meva pròpia història a través del meu cos actual. Plantejar la qüestió de la visibilitat, la subjectivitat, la identitat, la dictadura, l’amor i la llar.

Apreciem el seu reconeixement!. 

No només el temps pot construir una amistat, sinó també aquest tipus d’experiències en les que toquem els estels.

Venint a Olot (Catalunya), cada un de nosaltres ve a treballar en el seu projecte personal durant un parell de dies o setmanes i té el desig de compartir i escoltar, i això ha donat a aquesta residència un doble valor en el context del significat exacte de projecte personal que vol dir per mi que ha existit per ser compartit!

He treballat, durant la meva estada a la residència, en el guió del primer llargmetratge (100 KG of sadness and wind ‘100 KG de tristesa i vent’) on estaré davant i darrere la càmera per explicar la meva pròpia història a través del meu cos actual, quan estic desafiant moltes qüestions com la subjectivitat i l’objectivitat, la privacitat i el públic, la creativitat i l’originalitat, la dictadura i la llibertat, l’amor i la llar. Així que quan la residència Faber em dona l’oportunitat d’estar a prop de mi mateix per escriure, observar, meditar, llegir i compartir les meves idees i els meus voluntats amb experts, acadèmics, doctors, activistes culturals, artistes i éssers humans reals, això té un significat per mi (la bona vida o la vida feliç).

Posaré en el crèdit de la pel·lícula quan estigui acabada, que no s’hagués fet sense el Reconeixement, l’amor i l’estima de la residència Faber. M’encantaria també exhibir la pel·lícula aquí a Olot quan estigui acabada.

Gràcies a tots vostès Fabers: Gavina, Pepa, Pau… cadascun de vosaltres, això s’aprecia molt. Gràcies també a l’equip de l’Hotel Riu Fluvià, que han estat tan amables amb nosaltres.

També agraeixo tots els debats, menjars, idees i presentacions que tinc amb tots els residents.

Abraçades carinyoses a tots!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"