Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

ISABELA COSTA

Del 31 d'octubre de 2019 al 14 de novembre de 2019

ISABELA COSTA
Doctoranda de la Universidade Federal Fluminense (UFF) i directora d’Expedients de la Universitat Federal de l’Estat de Rio de Janeiro (UNIRIO)
Rio de Janeiro

Biografia

Doctoranda en Ciències de la Informació per la Universitat Federal Fluminense (UFF-2017), màster en Ciències de la Informació (UFF-2014), llicenciada en Ciències dels Arxius (UFF-2011). Actualment treballa a la Universitat Federal de l’Estat de Rio de Janeiro (UNIRIO) on exerceix com a gerent de Gestió de Registres, en el càrrec d’arxivera. Temes d’interès: polítiques d’informació, polítiques de diversitat, accés a la informació, ús social de la informació, difusió cultural als arxius, principis d’arxiu, gestió de registres, producció documental.

Projecte

En aquesta residència temàtica sobre polítiques de diversitat, treballaré sobre els reptes que presenten les transformacions polítiques i socials de l’accés a la informació, incloent el seu impacte en els individus i la societat. L’exercici del dret d’accés a la informació pública es fa efectiu a través de la inversió en polítiques públiques, que amplien l’acció de l’Estat en programes de suport a les polítiques d’informació, generant un increment en la interacció entre l’Estat i la societat civil. Aquest Programa de Residència va a donar suport a la expansió del coneixement a través d’accions i ampliar la diversitat en l’entorn universitari.

Experiència i diversitat

Quan vaig presentar el meu projecte de recerca de PHD a Faber per a les polítiques de diversitat, vaig imaginar que podria ser una oportunitat per créixer professionalment, practicar altres llengües i conèixer persones interessades en compartir experiències. Però totes les meves expectatives es van superar realment. L’experiència ha estat sorprenent i encoratjadora. L’allotjament a l’Hotel Riu Fluvia és el millor possible, ja que disposem del confort i l’espai necessaris per aprofundir en el desenvolupament de la lectura i la investigació, no hi ha absolutament res de què preocupar-se, l’experiència té la seva pròpia consciència d’existència, un recés que permet fins i tot reflexions més grans i desperta la nostra creativitat. Durant el sopar podem provar tot el millor de la cuina catalana, és molt deliciós i la gent que treballa al restaurant és molt amable i educada, sobretot la Daniella, que cada dia ens aporta el seu millor somriure i amabilitat. El contacte diari amb el grup d’investigadors residents ha estat realment fantàstic, en pocs dies he après tant i he trencat tantes barreres que estic molt agraïda per formar part d’aquest procés. Les barreres lingüístiques, culturals, acadèmiques i personals simplement desapareixen quan es troben persones que acullen l’obertura i que s’accepten i s’afegeixen a la diferència. La diversitat està pensant com a col·lectiu, pluralitzant idees, empatitzant allò que és diferent, reunint elements diversos per construir un espai democràtic. I això és el que m’ha proporcionat aquesta residència de Faber, una experiència real de diversitat. Per tant, només he d’agrair la rebuda i l’atenció de tot l’equip d’organitzadors que han fet possible aquesta residència temàtica: Pepa, Gavina i Francesc. I a tots els companys residents, l’amistat i l’afecte que els tindré per sempre.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"