Estades temàtiques / FEMINISMES III / Olot

VALERIE HEFFERNAN

Del 12 de gener de 2020 al 16 de gener de 2020

VALERIE HEFFERNAN
Professora associada de Literatura i Cultura Alemanyes
Maynooth

Biografia

Valerie Heffernan és professora associada d’Estudis Literaris i Culturals Alemanys a l’Escola Universitària de Llengües, Literatures i Cultures Modernes de la Universitat de Maynooth. Va estudiar al University College de Dublín, a la Université de Lausanne (Suïssa) i a la Humboldt-Universität zu Berlin (Alemanya). Va obtenir el seu doctorat el 2004.

Els interessos de recerca de Valerie abasten la teoria feminista, els estudis culturals i els estudis literaris. El seu treball actual examina com es representa la maternitat en la literatura i la cultura europees contemporànies. Està particularment interessada en com les imatges i narratives que prevalen sobre la maternitat impacten en les pràctiques de maternitat de les dones, així com en les seves decisions sobre la fertilitat.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, la meva col·lega, la Dra. Katherine Stone, i jo treballarem en un capítol del llibre sobre la resposta internacional al concepte de penediment matern. Ens interessa saber com la recent investigació de la sociòloga israeliana Orna Donath sobre les dones que lamenten la seva maternitat ha estat rebuda a la premsa i en els mitjans de comunicació social de diferents països, així com aquesta resposta es relaciona amb les idees culturals predominants sobre la “bona” ​​maternitat en aquests països. El nostre objectiu és mostrar com els estàndards idealitzats d’una bona maternitat exerceixen una pressió irraonable sobre totes les dones, independentment que decideixin tenir fills o no.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"