Estades temàtiques / FEMINISMES III / Olot

KATHERINE STONE

Del 12 de gener de 2020 al 16 de gener de 2020

KATHERINE STONE
Professora ajudant d’estudis alemanys (Universitat de Warwick)
Warwickshire

Biografia

La Dra. Katherine Stone és professora adjunta d’Estudis Alemanys a la Universitat de Warwick. La seva recerca aplica una lent feminista a la memòria cultural del nacionalsocialisme i la Segona Guerra Mundial, amb un enfocament actual en la memòria de la violació en temps de guerra. També ha publicat sobre les representacions de la maternitat en la literatura i la televisió alemanyes contemporànies. Amb Valerie Heffernan, ha analitzat el debat sobre la maternitat lamentable que va sorgir en els mitjans de comunicació socials alemanys com a resposta a la feina de la sociòloga israeliana Orna Donath.

Projecte

Col·laboraré amb la Dra. Valerie Heffernan en un capítol per a la col·lecció editada (Still) collection (Still) Minding the gap: Storying interventions against the gender gap from a global perspective. El nostre punt de partida és la beca pionera d’Orna Donath, que va llançar llum sobre les experiències de penediment matern. El tabú que envolta aquest tema es va fer evident quan la premsa alemanya va informar sobre la investigació de Donath, desencadenant un acalorat debat cultural que continua ressonant. Explorarem les dimensions internacionals de l’anomenat debat sobre la maternitat, assenyalarem les diferències culturals i reflexionarem sobre per què aquesta investigació s’ha estès molt més enllà del context de l’estudi inicial (Israel).

Vaig estar molt agraïda per tenir l’oportunitat de participar en el taller «Feminisms III» a Olot el gener del 2020. Per a mi va ser molt valuós poder col·laborar directament amb Valerie Heffernan i Tiina Sihto, que viuen a Irlanda i Finlàndia, respectivament, en els nostres capítols sobre el penediment de la maternitat a Alemanya i Finlàndia. En compartir i comentar els esborranys, podrem garantir que els nostres capítols individuals són un intercanvi d’idees real per contribuir a una comprensió més profunda transcultural i interdisciplinària de les arrels del penediment parental, dels discursos al voltant d’aquesta qüestió en el món occidental i sobre què revela la combinació d'aquestes qüestions de la bretxa entre sexes en el món contemporani. A més, la possibilitat de realitzar capítols del taller per al volum editat (Still) Minding the gap: Storying interventions against the gender gap from a global perspective en persona va ser un procés increïblement enriquidor. Sovint, els col·laboradors de volums recopilatoris treballen aïllats, la qual cosa fa més difícil desenvolupar un diàleg real i un enfocament col·lectiu per fer front el problema de recerca. En aquest cas, va ser molt gratificant treballar conjuntament amb acadèmics de diverses disciplines i de llocs diferents. Com a resultat, estic segura que els nostres capítols seran tan accessibles com sigui possible per a una gran audiència i tractaran qüestions des de perspectives que no solem considerar. La Residència Faber, doncs, m’ha ofert una oportunitat única per comprometre’m amb metodologies i qüestions feministes de forma més profunda i multidimensional que pocs altres espais acadèmics o conferències proporcionarien. El lloc era meravellós i em va proporcionar la millor manera possible de recarregar les piles i inspirar-me per començar l’any.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"