Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS / Olot

EL KHEYER ZIDANI (EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

EL KHEYER ZIDANI (EN LÍNIA)
Guionista i director
Algèria

Biografia

El kheyer Zidani és un director i productor nascut a Algèria. Ja ha dirigit i produït diversos curtmetratges: Ma Vie, Amezgun Amaziy, Protest Camp, Nice Very Nice, Humana. Ha participat en nombrosos festivals de cinema internacionals com l’Arab Film Festival, de Rotterdam (2010), i Cinemed Montpeller (2018) i Vue d’Afrique Mont-real (2018), el Festival Internacional de Cinema Documental “Aegean Docs” (2014 i 2018), a Grècia, i el Festival de Cinema Africà de Luxor 2018. Ha guanyat diversos premis: Premi de Jurat en Luxor African Film Festival 2018 (concurs de curtmetratges), Premi de Jurat al festival de cinema documental “Aegean Docs” 2018 i millor curtmetratge documental al Festival du short film de Kef, Tunísia 2019, i nominat pels premis de l’Acadèmia de Cinema Africà.

Projecte

​Sóc guionista i director de documentals, estic treballant en el meu nou projecte que serà un llargmetratge documental i estic en fase de reescriptura i desenvolupament d'aquest projecte. El projecte tindrà la mateixa temàtica sobre els drets lingüístics i com a algerià tenim una llengua nativa, amazigh o berber, que defensem perquè sigui llengua oficial a Algèria juntament amb l'àrab, que és llengua oficial aquí. I com a cineasta algerià defenso aquesta llengua nativa utilitzant-la en les meves pel·lícules i explicant històries sobre el poble berber, que és el 80% de la població d'Algèria.

A la residència faberllull Olot serà una molt bona oportunitat per reescriure i desenvolupar el projecte i les propostes per a la llengua amaziga per promoure-la a través de l'art en general i les pel·lícules especialment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"