Estades temàtiques

EL KHEYER ZIDANI (EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

EL KHEYER ZIDANI (EN LÍNIA)
Guionista i director
Algèria

Biografia

El kheyer Zidani és un director i productor nascut a Algèria. Ja ha dirigit i produït diversos curtmetratges: Ma Vie, Amezgun Amaziy, Protest Camp, Nice Very Nice, Humana. Ha participat en nombrosos festivals de cinema internacionals com l’Arab Film Festival, de Rotterdam (2010), i Cinemed Montpeller (2018) i Vue d’Afrique Mont-real (2018), el Festival Internacional de Cinema Documental “Aegean Docs” (2014 i 2018), a Grècia, i el Festival de Cinema Africà de Luxor 2018. Ha guanyat diversos premis: Premi de Jurat en Luxor African Film Festival 2018 (concurs de curtmetratges), Premi de Jurat al festival de cinema documental “Aegean Docs” 2018 i millor curtmetratge documental al Festival du short film de Kef, Tunísia 2019, i nominat pels premis de l’Acadèmia de Cinema Africà.

Projecte

​Soc guionista i director de documentals, estic treballant en el meu nou projecte que serà un llargmetratge documental i estic en l’etapa de reescriure’l i desenvolupar-lo.

El projecte gira entorn els drets lingüístics. Com a algerià tinc una llengua nativa, amaziga o berber, que vam defensar com a llengua oficial a Algèria amb l’àrab, i que és llengua oficial aquí. I com a cineasta algerià, defenso aquesta llengua nativa utilitzant-la en les meves pel·lícules i amb una història sobre el poble berber que és el 80% de la població algeriana.

L’estada a la residència Faber serà una molt bona oportunitat per escriure i desenvolupar el projecte, alhora que treballaré en propostes per a la llengua amaziga com a temàtica en aquesta residència i en com promocionar la llengua a través de l’art en general i del cinema en particular.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"