Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS / Olot

DIPIKA MUKHERJEE ( EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 13 de novembre de 2020

DIPIKA MUKHERJEE ( EN LÍNIA)
Escriptora i sociolingüista
EUA, Índia i Malàisia

Biografia

La Dra. Dipika Mukherjee ha ensenyat a la Universitat de Chicago, la Universitat Northwestern, la Universitat d’Estudis Internacionals de Xangai, l’Institut Indi de Tecnologia de Delhi, la Universitat Tecnològica de Nanyang, la Universitat Estatal de Bowling Green i la Universitat de Texas a & M en una cursa que ha abastat diversos continents. Actualment viu a Chicago, és editora col·laboradora de Jaggery i escriu una columna literària per a The Edge, Malàisia. Té un doctorat en anglès (sociolingüística). És autora de les novel·les Shambala Junction, que va guanyar el Premi Virginia de Ficció del Regne Unit, i Ode to Broken Things, que va ser inclosa en la llista del Premi Literari Man Àsia. Mukherjee ha fet xerrades públiques en universitats i ha estat becària de l’Institut Internacional d’Estudis Asiàtics, als Països Baixos, a més de ser professora distingida de la Universitat d’Estudis Internacionals de Xangai, Xina, i afiliada a l’Institut Buffett d’Estudis Globals de la Universitat Northwestern, als EUA.

Projecte

Estic treballant en un llibre sobre el canvi del llenguatge diacrònic en una comunitat migratòria malai-bengalí, centrant-me específicament en les veus de les dones. Les teories de la sociolingüística, la sociologia, l’antropologia i els estudis culturals entren en joc, ja que les descripcions de la vida a Malàisia des de principis de la dècada de 1990 fins al 2020 per aquestes dones permeten comprendre les formes en què una comunitat minoritària hindú gestiona la seva marginació dins d’un país que s’enfronta al creixement de l’Islam polititzat. Aquesta tasca contribueix als creixents estudis sobre la dona i la migració; les dades de les comunitats malaies centrats en les històries orals de les dones són encara relativament escasses.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"