Estades temàtiques

AMMAR OBEID ( EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

AMMAR OBEID ( EN LÍNIA)
Cineasta i investigador entre la llengua i la cultura japonesa i àrab
Berlín

Biografia

Ammar Obeid va néixer el 1993 a la ciutat de Alswaida (Síria) i viu a Berlín des de 2017, on actualment treballa com a artista independent explorant el visual i els sons, a través de mitjans com el cinema curt i documental, la creació d’imatges així com la música experimental. El seu treball se centra en qüestions complexes sobre la migració, la integració i la influència dels traumes i els efectes en la individualitat del comportament humà i les eines utilitzades per a la comunicació.

Obeid és llicenciat en literatura japonesa per la Universitat de Damasc, un dels principals elements que influeixen i milloren la seva pràctica com a artista, la seva atenció se centra ara en la producció de la pel·lícula “I was here” que explica la història d’un emigrant sirià a través d’instruments japonesos de narració d’històries utilitzant els mitjans de Ghibli.

Obeid té com a objectiu continuar la seva pràctica i els estudis de direcció cinematogràfica, on sent la llibertat de crear en el marc d’una pràctica de base col·lectiva, i també seguir les seves necessitats de comunicar visualment i interactuar amb el públic de les seves pel·lícules.

Projecte

Ensenyant el llenguatge de dins cap a fora. Aquesta idea d’Ammar Obeid, que va començar a pensar després d’aprendre tres llengües (el japonès, l’anglès i l’alemany) en situacions horribles, com una guerra a Síria mentre estudiava japonès a la universitat de Damasc i el camí dels refugiats a Alemanya mentre usava l’anglès per salvar el seu grup de qualsevol mal fins a la seva experiència a Alemanya, de camp en camp, fins que va arribar a Berlín i va començar una mena de vida estable.

Tota aquesta misèria va portar a Ammar a trobar una nova forma més pura d’ensenyar els idiomes que coneix, especialment el japonès i l’àrab (la seva llengua materna).

Aquest projecte està basat en el seu camí d’ensenyar un llenguatge de dins cap a fora amb els exercicis de respiració de Wim Hoff com una eina per activar els recursos de la inconsciència de cada humà després d’haver-se exposat a la història de la cal·ligrafia del llenguatge en la primera etapa, i algun exemple del vocabulari del llenguatge en l’etapa següent fins que tingui la llibertat en la tercera etapa de llegir per la seva boca invisible el que va escriure amb la seva ploma invisible en la seva pissarra invisible dins de si mateix. I escriure per fi el llenguatge que té dins seu en un tros de paper per trobar un gran tipus d’art i ser la motivació perquè qualsevol persona comenci el seu camí per aprendre un llenguatge que estima. Ammar va experimentar això amb algunes persones i va obtenir resultats sorprenents,i li encantaria compartir la nova experiència actualitzada amb els altres residents.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"