Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS / Olot

ABHIMANYU SHARMA ( EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

ABHIMANYU SHARMA ( EN LÍNIA)
Professor adjunt, JNU, Nova Delhi
Nova Delhi

Biografia

Abhimanyu Sharma és professor adjunt de lingüística alemanya a la Universitat Jawaharlal Nehru (JNU), Nova Delhi. Es va graduar amb un doctorat en Lingüística de la Universitat de Cambridge el 2019. La seva dissertació va versar sobre una anàlisi comparativa de les polítiques lingüístiques de la Unió Europea i l’Índia. Abans d’unir-se a Cambridge, va completar un mestratge en Lingüística Alemanya a la Universitat de Berna i un altre en Literatura Alemanya Medieval a la Universitat de Bremen. Ha rebut diverses beques, entre les quals la Beca Internacional de Cambridge i la Beca d’Excel·lència Suïssa, i va ser convidat a rebre beques a Pennsilvània i Praga. Actualment està treballant en el desenvolupament de la seva dissertació en una monografia sota el títol provisional Reconceptualising Power. Lessons from Comparative Language Policy Research (Reconceptualitzant el poder. Lessons from Comparative Language Policy Research). A més de la política lingüística comparativa, ha treballat en els drets lingüístics a Luxemburg i l’Índia, i en el paper de l’anglès com a facilitador de la mobilitat social a l’Índia.

Projecte

Durant la meva estada a Faber, vull treballar en els drets lingüístics a Irlanda de Nord. La devolució de poders al Regne Unit ha beneficiat dues de les seves llengües autòctones, el gal·lès i el gaèlic escocès, a través de la creació d’actes lingüístics separats dedicats a a aquestes dues llengües. No obstant això, no hi ha cap llei d’aquest tipus per a l’irlandès al Regne Unit, tot i que és una llengua autòctona igualment important. A la llum d’aquesta discrepància, investigaré els drets lingüístics dels parlants d’irlandès a Irlanda de Nord i examinaré la possibilitat d’una “Llei de la llengua irlandesa” en un futur pròxim.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"