Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

VERA BOITCOVA

Del 3 de febrer de 2020 al 17 de febrer de 2020

VERA BOITCOVA
Performance artist
St-Petersburg

Biografia

Artista de performance i vídeo, pallassa i titellaire queer, feminista i activista LGBT. Membre de l’organització LGBT ‘Coming Out‘ (Sant Petersburg). Immigrant des de fa 8 anys, va viure, va estudiar i va treballar a Anglaterra, la Xina i Finlàndia.

Graduada a la Universitat Queen Mary de Londres (MA Teatre i Performance, 2015). Becària de la Fundació Kone (2020 – per al projecte ‘Tales of Transformation’). Artista en residència: Estudi d’artistes de Loviisa (Loviisa, Finlàndia, 2019), Hectolitre (Brussel·les, Bèlgica, 2019), Saari (Finlàndia, 2020). En els últims anys ha actuat a Art Muse (Sant Petersburg), Fòrum (Loviisa), Birmingham MAC, Battersea Arts Centre, Camden Peoples Theatre, Camden Centre, Brighton Dome, en diversos esdeveniments de Duckie i en diverses galeries del Regne Unit i Rússia .

Els seus interessos artístics inclouen: l’ús de tecnologies digitals en pràctiques performatives, trops macabres i d’horror, la representació de temes de salut mental en l’art i la narració de contes documentals.

Projecte

Tals of Transformation és un projecte d’arxiu i performance en vídeo / en viu que explora la possibilitat de transformar traumes personals, principalment relacionats amb qüestions de gènere, sexualitat i identitat, en contes de fades plens de fantasmes digitals i bessons de vídeo. Aquest projecte és una forma de sanació a través de l’expressió creativa, l’exageració deliberada i el mirar el trauma personal (o qualsevol experiència important) des d’un angle diferent. L’objectiu final és crear un llibre de contes de fades interactiu, una mena de col·lecció que es pot actualitzar cada vegada que arriba un nou participant. Un altre objectiu important és augmentar la visibilitat dels personatges queer en el mig.

Un lloc on compartir i connectar

Vaig passar dues setmanes a la Residència Faber el febrer del 2020. Vaig fer una residència de temàtica LGBTQ+ on vaig treballar en el meu projecte «Tales of Transformation» (Contes de transformació). Aquesta experiència va acabar sent més inspiradora del que podia imaginar i em va obrir els ulls. Vaig conèixer gent veritablement encantadora de diversos països i camps de recerca i de contextos social i polític diferents, i crec que la diversitat d'aquest programa va ser el que el va fer tan especial. Al llarg de les dues setmanes de durada del curs, cadascun de nosaltres tenia l’oportunitat de presentar el seu treball, compartir idees i demanar consells i opinions. Cada dia, manteníem llargues converses i debats que, sens dubte, van ampliar la meva comprensió de la situació actual de les comunitats LGBTQ en tot el món. Sentia que era molt important escoltar diverses perspectives, compartir i comparar experiències i, com a resultat, vaig començar a imaginar noves maneres de millorar la situació actual a la meva comunitat local a Rússia.  

També vaig gaudir de poder trobar-me amb la comunitat local a Olot i conèixer les seves històries, així com de participar en el taller de teatre a Girona amb un grup d'estudiants que tenia un talent extraordinari per a l'actuació. Aquest últim va ser especialment important per al meu desenvolupament personal, concretament per al meu projecte actual, el qual requereix participació activa.

Estic molt agraïda per l’oportunitat que m’han donat els organitzadors de la Residència Faber, ja que m’ha permès veure més enllà del que ja sabia, connectar amb investigadors i artistes inspiradors, sentir que la meva pròpia percepció ha començat a canviar, tenir esperança i pensaments positius. Ara ja puc imaginar un futur millor per a la meva comunitat. Gràcies, Faber, per proporcionar-me un espai segur envoltat d’una naturalesa meravellosa per compartir, crear i connectar!

I also enjoyed meeting with local community in Olot and learning their stories, as well as doing a theatre workshop in Girona with a group of amazingly talented Performance students. The latter one was especially important to my professional development, specifically for my current project which requires active participation.

I am very grateful for the opportunity given me by Faber Residency organizers as it allowed me to see beyond what I already knew, to connect with most inspiring artists and researches, and to feel like my own perception has finally started shifting letting me imagine a better future for my community, and giving me hope and positive thoughts. Thank you, Faber, for providing a safe space combined with gorgeous natural surroundings, to share, create, and connect!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"