Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

ROBERT MIZZI

Del 5 de febrer de 2020 al 17 de febrer de 2020

ROBERT MIZZI
Professor associat
Winnipeg

Biografia

El Dr Robert C. Mizzi és professor associat a la Facultat d’Educació de la Universitat de Manitoba, el Canadà. També és redactor en cap de la Canadian Journal for the Study of Adult Education. Sota el paraigua dels estudis d’equitat en educació, la seva investigació se centra en les situacions de treball dels educadors transnacionals i els educadors LGBTQ. Robert ha treballat en més de 15 països com a investigador o educador, ha escrit més de 50 articles sobre la seva investigació i ha publicat quatre llibres. Els propers llibres de Robert són: An International Anthology (Oxford University Press) i 2020 Handbook of Adult and Continuing Education (Stylus).

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré en molts projectes d’escriptura. Estic treballant en un capítol d’un llibre que analitza fotografies de les Escoles Residencials Índies al Canadà i que mostren indicis de variació de gènere; estic treballant en el meu llibre que desbarata les teories LGBTQ en l’educació i localitza altres formes de teories sobre el pla d’estudis i la pedagogia que poden ser útils per als temes LGBTQ en l’educació; estic treballant en el meu segon llibre sobre estudis queer en l’educació (Oxford University Press n’és l’editorial), i estic analitzant dades de professors LGBTQ que treballen a l’estranger.

Residència Faber: rejovenir, reactivar i reconnectar

En arribar a Faber, de seguida em van donar una càlida benvinguda i una rialla sincera. No em vaig adonar, en aquell moment, que aquest sentiment m'acompanyaria durant tota l'estada. Vaig conèixer molta gent intel·ligent i amable que treballa en el mateix tema que jo i, com a resultat, va néixer un vincle que anirà més enllà de Faber. 

Durant la meva estada, vaig poder treballar en diversos projectes d’escriptura, fins i tot en un projecte que no havia tocat durant anys! Aquests projectes són principalment revistes acadèmiques i un llibre, però gràcies a l’estada i a haver conegut diversos artistes, acadèmics i escriptors d’arreu del món, ara puc plantejar-me un ventall més ampli de formats per a les meves iniciatives creatives i intel·lectuals. Que emocionant!

A més, durant el temps que vaig estar a Olot, vaig conèixer molts membres de la comunitat local que van compartir les seves històries i amb els quals vam intercanviar idees sobre com potenciar els esforços per a la inclusió social en les dues comunitats. Aquesta forma d’intercanvi cultural és una oportunitat poc habitual, però extremadament necessària al món. Faber té el potencial a través de la residència per contribuir al fet que hi hagi més bondat al món, especialment en un moment d’enorme divisió i lluita. Establir vincles amb altres persones reafirma el nostre component humà i el nostre impuls per a un món millor, i a l’hora de fer-ho ens ajuda aprendre les qüestions a què fa front Catalunya. Tot això va passar a la meva estada a Faber. Espero que neixin més residències a altres parts de Catalunya, i que les altres comunitats d’arreu del món segueixin el model que ha creat Faber. La pau, l’entesa mútua, el compromís de la comunitat i la recerca creativa i intel·lectual són fonamentals per establir una societat veritablement inclusiva i global. Faber de ben segur que aconseguirà aquest objectiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"