Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

KHALED ALESMAEL

Del 21 de febrer de 2020 al 28 de febrer de 2020

KHALED ALESMAEL
Escriptor i periodista
Síria i Suècia

Biografia

Periodista i escriptor sirià, Khaled Alesmael es va graduar en Literatura Anglesa el 2006 a la Universitat de Damasc. El seu periodisme ha estat altament premiat per la seva cobertura de temes de cultura, clima i migració. La seva primera novel·la, Selamlik, va ser traduïda al suec i publicada el 2018 amb l’editorial Leopard, i ha estat àmpliament aclamada com un poderós relat d’una emergent identitat àrab queer, en una societat que reclama la llibertat. Explica la història d’un país en guerra a través d’una perspectiva homoeròtica. Es va fer ciutadà suec el 2018 i va rebre un premi pel seu curtmetratge Coffee with Sukkar al Festival de Cinema de Göteborg el 2019.

Projecte

Actualment estic escrivint un llibre creatiu de no ficció (Arab toGay o Arab toQueer) en què examino com els àrabs QLGBTI + negocien les seves identitats queer i àrab i com la seva subjectivitat interseccional està emmarcada per la classe social, la política, l’edat i la seva experiència d’exili. Estic investigant un cas a Barcelona que seguiré durant la meva estada.

La meva granota verda 

Vaig decidir fer l’últim viatge amb la meva granota verda, com l’anomenava un amic danès, a Catalunya. Volia viure una visita pràctica i intensa. A Olot, vaig escriure la història de The Queen Shams del meu pròxim llibre, vaig cuinar menjar sirià per a gent que mai l’havia tastat, vaig meditar i vaig conèixer gent meravellosa: mai no havia vist tota aquella brillantor i innocència en una colla anomenada «escriptors queer». Em vaig escapar a Barcelona i em vaig amagar sota un fanal, vaig caminar a la vora del mar i vaig tastar el Sapore di Sale. Vaig escoltar Patti Smith i llegir Jean Genet. Ara soc a Londres i he donat la granota verda a la beneficència, ja que estic segur que algú més necessita provar coses noves. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"