Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

CHRIS HILLER

Del 5 de febrer de 2020 al 16 de febrer de 2020

CHRIS HILLER
Investigador doctoral, Institut de Geografia, Universitat de Potsdam
Rostock

Biografia

Chris Hiller, Lotte, és candidat a doctor a l’Institut de Geografia de la Universitat de Potsdam (Alemanya). La seva recerca es basa en les geografies de les sexualitats i pretén deconstruir les nocions ‘occidentals’ del concepte d’espais més segurs per als individus LGBT amb un marc postcolonial. Durant el treball de camp a les Filipines el 2018 i 2019, van entrevistar a defensors filipins LGBT i van assistir a diversos esdeveniments locals LGBT. A l’octubre de 2018, van donar una conferència pública a la Universitat de Filipines a Diliman sobre la seguretat dels refugiats LGBT a Alemanya. A Alemanya, van ensenyar “Geografies de gènere” a Göttingen, “Migració dels desitjos” a Potsdam i “Espais segurs al campus universitari” a Berlín. Van crear una excursió literària per Potsdam on els participants experimenten històries personals de personatges ficticis i reflexionen sobre la identitat, la migració, la integració i el privilegi.

Projecte

Durant la meva estada a la Residència Faber, exploraré conceptes alternatius d’espais més segurs analitzant les transcripcions de les entrevistes que vaig fer a les Filipines i escriuré el concepte de la meva feina.

Mentre que les visions ‘occidentals’ veuen els espais més segurs com a espais físics i monolítics, els discursos filipins se centren en els cossos dels individus. L’apoderament apareix com una estratègia per fer a les persones LGBT resistents a la discriminació en situacions precàries. A més, vull intercanviar idees, experiències i punts de vista amb els altres residents, els diferents antecedents professionals, nacionals i culturals permeten discussions matisades.

Vivint la queertopia a Faber

Vaig arribar a Olot amb una maleta ben gran i una llarga llista de coses per fer. Estava entusiasmat per ser en un lloc on podia expressar-me lliurement i, alhora, estava nerviós per si la pressió de la càrrega de treball acabava amb la meva creativitat. Al final, la meva experiència a Faber va ser més que un retir d’escriptura, va esdevenir la meva utopia queer personal.  

L’ambient acollidor i respectuós em va donar l’oportunitat de treure’m la cuirassa metafòrica que em protegeix del llenguatge discriminatori i l'assetjament en el meu dia a dia. L'estada a Faber em va permetre posar en pausa la meva actitud defensiva i deixar anar la meva creativitat, la qual cosa és complicada en entorns heterosexistes.

Amb aquest pes tret de sobre, vaig poder obrir la ment a debats més profunds. Malgrat que tots tractàvem qüestions LGBT, veníem de contextos diferents. La Residència Faber va demostrar com és d’important per a acadèmics, artistes i activistes donar-nos suport els uns als altres i col·laborar per aproximar-nos a la nostra queertopia.

No vaig fer tot el que tenia a la llista. I m’alegro que fos així, perquè si no m’hauria perdut una experiència major: senderisme, vins, nits de jocs de taula, tallers i lectures. Tot això, en un entorn de respecte mutu. Vam compartir experiències personals i professionals i recomanacions. Ens vam convertir en una xarxa, en una comunitat.

Em va fer adonar que no soc una màquina d’escriure que està permanentment produint text. Vaig aprendre sobre el desig, les relacions i la família i no només des d’un punt de vista intel·lectual, sinó també des de l’àmbit afectiu. La meva estada a Faber va ser una experiència única d’inspiració, i em va empoderar. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"