Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

SPYRIDON CHAIRETIS

Del 3 de febrer de 2020 al 17 de febrer de 2020

SPYRIDON CHAIRETIS
Investigador d’Estudis de Gènere i Mitjans de Comunicació
Oxford

Biografia

Spiros Chairetis va defensar recentment la seva tesi doctoral, titulada Queering the Greek Television “Comedy”: Popular Texts, Dissident Readings (Universitat d’Oxford, el Regne Unit), que explora la política queer i les potencialitats de quatre programes de televisió populars, inicialment realitzats i vistos en els anys 90 i 00. És llicenciat en Literatura Anglesa per la Universitat d’Atenes i ha estudiat Política Europea Contemporània (Universitat de Bath, el Regne Unit i Universitat Carlos III de Madrid, Espanya) i Escriptura Creativa (Universitat de Macedònia Occidental , Grècia) en el màster. Chairetis és actualment editor del primer número especial dedicat exclusivament a l’estudi de la ficció televisiva grega (Filmicon: Journal of Greek Film Studies), mentre que els seus interessos generals de recerca i les seves (properes) publicacions se centren en les interseccions de gènere, sexualitat, encarnació i espai en els mitjans de comunicació grecs (cinema i televisió) i la cultura.

Projecte

Espero que la meva estada a Faber em doni l’oportunitat de fer una petita pausa en la investigació televisiva i els estudis grecs moderns per explorar altres camins acadèmics. Fidel a la promesa de la cultura visual, el meu projecte (article acadèmic) investigarà les intervencions dels fans en els textos fílmics. Utilitzant la trilogia mundialment popular d’El Senyor dels Anells com a estudi de cas, estic interessada a examinar com l’absència de personatges gais i lesbianes (i la presència concomitant d’insinuacions sexuals) en l’espai homosocial de l’univers textual de JRR Tolkien proporciona l’ímpetu per intervencions creatives, que permeten a les audiències reals / membres de grups de fans amb identitats solapades competir amb aquestes imatges mediàtiques i articular la seva veu dissident a través dels seus propis projectes queer basats en fans (còmics, vídeos, ficció slash).

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"