Estades temàtiques / LITERNATURA / Olot

ANTONIO SANDOVAL

Del 13 d'octubre de 2020 al 23 d'octubre de 2020

ANTONIO SANDOVAL
Escriptor i comunicador ambiental
La Corunya (Galícia)

Biografia

És escriptor de naturalesa i comunicador ambiental, i des de petit un incansable observador d'aus.

Col·labora de manera regular a La Voz de Galicia, el diari digital EL ÁGORA i la revista LUZES, entre altres mitjans. Ha participat en obres col·lectives sobre aus i natura, i en el disseny d'infinitat de projectes d'educació i interpretació ambiental i de turisme de natura. És soci de diverses ONG conservacionistes.

Des de 2018 és director de la col·lecció “Vitamina N - Lecturas al natural” de l'editorial Kalandraka, i membre de l'Observatorio Galego de Educación Ambiental. 

Alguns dels seus llibres publicats són La Torre (Kalandraka, 2018; en gallec i castellà), ¿Para qué sirven las aves? (Tundra; 4 edicions des de 2012), BirdFlyway. Un viaje en familia por "La Ruta de las Aves" (Lynx, 2016), El árbol de la escuela (Kalandraka, amb il·lustracions d'Emilio Urberuaga; 3 edicions en 4 idiomes des 2016) i Las aves marinas de Estaca de Bares. Un diario personal (Tundra Edicions, 2015).

Projecte

Durant la meva estada a Faber treballaré en diversos capítols d'una obra al voltant d'una percepció molt literària i personal de diverses espècies d'aus, com a fórmula cap a l'exploració del meu dolor i desconcert davant la destrucció de la biodiversitat. L'aspiració d'aquest text, encara en fase de maduració, serà recórrer a través de les lletres dels passatges que aquest dolor excava tant en la meva mirada com en la meva concepció de moltes coses.

A més, per descomptat, espero aprofitar per conversar, contrastar idees i establir llaços amb què ens reunim aquests dies al voltant de la literatura de natura. I identificar, a través del nostre intercanvi de punts de vista, nous paisatges per a la meva escriptura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"