La professió d'escriptor

dilluns, 27 / de novembre / 2023 , Olot

La professió d'escriptor

La professió d'escriptor

Trobada amb els alumnes del curs de francès de l'Escola Oficial d'Idiomes d'Olot per parlar de la professió d'escriptor però també de la traducció.

Després de presentar la Faberllull Olot i explicar el seu concepte de residència artística internacional, Dionys Décrevel va relatar la seva trajectòria com a escriptor, la trobada amb el llibre que està traduint (Les ocultacions, de la poeta catalana Anna Gual) i la responsabilitat de ser el primer a traduir una obra, de la fidelitat al text o a la seva traïció, de les peculiaritats de la poesia.

L'autor, que comença com a traductor, ha posat l'exemple d'una altra traducció en curs (Bruixa de dol, de Maria Mercè Marçal), per parlar de la posició privilegiada de la poesia, i de la forma breu en general, en un món que ens deixa cada vegada menys temps, tant al que escriu com al que llegeix.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"