Una setmana de periodisme col·lectiu

dijous, 8 / de juny / 2017 , Olot , SomAtents.com

Una setmana de periodisme col·lectiu

Una setmana de periodisme col·lectiu

Col·lectiu SomAtents | Article original a SomAtents.com

Tretze membres de SomAtents vam viatjar a Olot la setmana passada, convidats per la Faber Residency. Durant l’estada, el col·lectiu es va reunir, va dibuixar els seus projectes futurs i va fer blanç dels projectes presents. A més a més, moltes de nosaltres vam visitar instituts, centres culturals i escoles de la capital de la Garrotxa per realitzar xerrades o participar en taules rodones sobre diversos temes: des del retrat fotogràfic en premsa, el periodisme en temps de revolució digital, la dificultat d’exercir l’ofici en temps de precarietat, el retrat de la quotidianitat, fins al compromís social del periodisme a l’actualitat.

Tanmateix, durant la setmana que va durar la nostra presència a l’estada de nous periodismes, hi vam viure quelcom encara més important que les xerrades o la feina individual o col·lectiva duta a terme: el fet de conèixer i compartir experiències amb les periodistes Eileen Truax i Luis Guillermo Hernández (México), Daria Gavrilova (Rússia), l’arxivista Joan Soler i Àlex Hinojo, director d’Amical Wikimedia. Els seus treballs i experiències ens van semblar pertinents i amb molt de talent, de manera que hem decidit proposar-lis publicar dos articles a Luis Guillermo Hernández i Daria Gavrilova, així com entrevistar Eileen Truax. Durant les properes setmanes podreu llegir les tres peces.

L’equip de SomAtents es va acomiadar diumenge 21 de maig de la Faber Residency, de moment. Ens sembla que el projecte, liderat per l’escriptor i articulista Francesc Serés, és necessari. Atraure talents del món a Olot, perque durant uns dies gent d’arreu aprenguin art, ciències i humanitats les unes de les altres resulta una experiència gratificant de la que estarem encantats de tornar a fomar-ne part.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"