Estades temàtiques / Cinema Lliure Connecta II / Palma

IRENE MARGALEF SANCHO

Del 7 de novembre de 2022 al 13 de novembre de 2022

IRENE MARGALEF SANCHO
Audiovisual i fotògrafa
Montbrió del Camp i Barcelona

Biografia

Graduada en Comunicació Audiovisual i especialitzada en Fotografia Documental. Ha co-produït el documental “Del dol a l’amor” (2019) i és la directora de “Per què ens maquillem” (2019), curt documental que ha estat reconegut al Festival REC i als premis Clic Fotoperiodisme Jove. Paral·lelament ha estat conductora de L’Alternativa, un programa radiofònic amb perspectiva feminista, i col·laboradora de La Conca 5.1 amb la secció "Sempre hi hem estat!", un recull de fotoreportatges per visibilitzar projectes del món rural liderats per dones. El 2020 passa a formar part de Malniu Films, un projecte de creació audiovisual independent del qual també n’és co-fundadora i amb qui dirigeix el seu primer curtmetratge de ficció “Avisa quan arribis”. Posteriorment col·labora com a Directora de Fotografia als videoclips “I Want To Go Outside” de Saphie Wells i “Blurry Faces” d’Alícia Miquel. Darrerament ha treballat al Departament de Producció en diferents llargmetratges i ha ampliat la seva formació en guió cinematogràfic.

Projecte

Després de mesos ideant i escrivint el guió del curtemtratge ‘Sotrac’ em trobo en el punt d’entrar en la fase de producció. Sotrac és un projecte que té un component professional i personal que em lliga molt amb la història que vull explicar. És per això que em vull prendre l’estada a Faber i les masterclass que s’imparteixen en el marc de la Residència Connecta com una oportunitat per adquirir els coneixements i les eines per engegar aquest procés i professionalitzar el projecte, ja que m’agradaria que es convertís en la meva carta de presentació de cara a la indústria.

Acompanyar-nos des de la creació

Poder formar part de la segona edició de la Residència Connecta de Cinema Lliure i Faber Llull ha estat un intensiu d’aprenentatge i un propulsor a l’hora de tirar endavant el projecte que hi presentava tenint una base teòrica i pràctica pel que fa a la fase de producció i distribució d’un projecte audiovisual, que és la temàtica en la qual s’emmarcava la residència.

El projecte que vaig treballar durant la residència es titula “Sotrac” i es tracta d’un curtmetratge de ficció que vol mostrar la vellesa i la decadència des de la perspectiva d’una adolescent. Val a dir que s’hi treballa una història i relacions entre personatges que tenen un component emocional i experiencial que augmenta la responsabilitat que suposa la materialització del projecte. És per això que, al tractar-se d’un projecte tan personal, abans de la residència l’havia estat treballant de manera molt solitària i eren poques les persones que en tenien informació (la majoria de les quals són persones molt properes). Així doncs, la residència Connecta també va ser, d’alguna manera, una prova de foc pel que fa a obrir el projecte a altres mirades que em van proporcionar perspectives diferents sobre la feina que ja tenia feta fins llavors. Per altra banda, també m’ha servit per començar a traçar un pla de producció i acabar de definir millor quin és el target del curt i per on començar a buscar finançament per tal de poder-lo rodar.

En definitiva, l’estada a Faberllull no només ha estat una experiència que m’ha aportat coneixements i ha suposat una clara empenta a l’hora de materialitzar el curt que hi vaig presentar. També m’ha permès poder ampliar la xarxa que conforma el panorama de cineastes emergents de les Illes Balears i Catalunya. Crec que és primordial poder generar aquests espais d’intercanvi d’experiències, opinions i creació de sinergies que necessitem de manera urgent per acompanyar-nos en el camí dins d’una indústria on el camí és realment ingent.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"