Estades individuals / Olot

AIXA VERÓNICA RAVA

Del 21 de novembre de 2022 al 26 de novembre de 2022

AIXA VERÓNICA RAVA
Escriptora, editora i professora
Neuquén, Argentina

Biografia

Aixa Rava (1982) és escriptora, editora i professora. Va néixer a Río Grande, Terra del Foc, Argentina, però ara viu a Neuquén, on imparteix classes d'espanyol com a segona llengua i dirigeix l'editorial de llibres de poesia il·lustrada Tanta Ceniza Editora. Ha publicat els llibres Barda (2014), La luz no se corta como el papel (2016), Los sitios de mi cuerpo (2019), En el patio crece una planta rosario (2021) i Sobre esta misma nieve (Granada, Espanya). , 2022). Els seus poemes s'havien publicat en diverses antologies a l'Argentina, Puerto Rico, Xile i Espanya.

Projecte

Durant la meva estada a Faberllull Olot, coordinaré un taller sobre poesia insular de la Terra del Foc. L'illa té dos triangles singulars de dones poetes que reuneixen una de les darreres selk'nam i xaman Lola Kiepja, la doctora Nelly Iris Penazzo, la periodista i escriptora Leonor María Piñero i les contemporànies Niní Bernardello, Anahí Lazzaroni i Florencia Lobo. A més, compartiré una lectura de textos escrits per altres dones poetes de la Patagònia com Lola Halfon, Romina Olivero, Liliana Ancalao i Lucía Vargas. La pregunta central és què passa amb el territori físic on sorgeix la poesia? Què diem quan diem “poesía de la Patagonia”, “poesía insular”?

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"