Estades temàtiques

RUKEN ERGÜNEŞ ÖZDEMIR

Del 15 de juny de 2022 al 17 de juny de 2022

RUKEN ERGÜNEŞ ÖZDEMIR
Fundadora i membre de la junta directiva de l'Associació de Dones Rosa Kadin
Diyarbakır (Turquia)

Biografia

Es va graduar a la Universitat Dicle, Departament de Sociologia el 2006, i va treballar com a professora d'aula a la ciutat de Van i com a investigadora a Diyarbakır Göç-der.

Ruken va ser consultora i coordinadora del Centre de Consulta de Diyarbakir Silvan Municipality Meya. Després de graduar-se en el Departament de Cinema de Diyarbakir Metropolitan Municipality Aram Tigran Conservatory, va treballar com a coordinadora del projecte "Un toc porpra al cinema", dirigit pel Bağlar Municipality. Durant el projecte es van produir quatre curtmetratges sobre la violència contra les dones, i trenta dones van rebre formació en diferents oficis cinematogràfics.

És una de les fundadores i membre de la junta directiva de l'Associació de Dones Rosa Kadin, inaugurada a Diyarbakır l’any 2018 per combatre la violència de gènere.

Projecte

Participo en el projecte «The Purple Meridians»,una trobada internacional amb 16 realitzadores de diferents països (Catalunya, Kurdistan, Itàlia, Grècia), per debatre sobre les dificultats de les professionals amb identitat femenina i persones no binàries, en la indústria cinematogràfica i audiovisual, trencar les fronteres amb què s'han trobat i aportar propostes de millora tot creant una xarxa de suport i d'intercanvi per a futures col·laboracions en un eix que creua Europa des de la frontera oriental fins a l'occidental.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"