Estades temàtiques / Gestió de la no maternitat / Olot

LAURA LAZZARI (EN LÍNIA)

Del 14 de març de 2022 al 21 de març de 2022

LAURA LAZZARI (EN LÍNIA)
Investigadora postdoctoral, docent sobre el naixement i el postpart
Suïssa

Biografia

Investigadora a l'àmbit dels estudis de la Maternitat i les Humanitats Mèdiques. Està afiliada a la Universitat Catòlica d'Amèrica i a la Fundació Sasso Corbaro per a les Humanitats Mèdiques (Suïssa). Té un màster i un doctorat de la Universitat de Lausana, un màster de la Universitat d'Oxford i un màster de la Universitat de Ciències Aplicades i Arts de Suïssa del Sud. Ha estat professora a les universitats de Lausana, Friburg i Franklin (Suïssa), i a la Universitat George Washington i a la Universitat Catòlica d'Amèrica (EUA). Ha rebut la beca AAUW International Postdoctoral Fellowship 2015-2016 al departament d'italià de la Universitat de Georgetown. En la recerca actual tracta les representacions de l'embaràs, el naixement i el postpart a les cultures i societats occidentals contemporànies. L'any 2010, va escriure una monografia sobre Lucrezia Marinella. Els darrers anys ha treballat extensament sobre la maternitat i ha impartit cursos, ha escrit articles i ha organitzat conferències interdisciplinàries relacionades amb aquest tema. Entre les seves publicacions trobem un volum especial a To Be or Not to Be a Mother: Choice, Refusal, Reluctance and Conflict. Motherhood and Female Identity in Italian Literature and Culture (intervalla 1, 2016) i a Trauma and Motherhood in Contemporary Literature and Culture (Palgrave Macmillan 2021). En aquests moments treballa en un llibre de text sobre justícia reproductiva i literatura per a Palgrave Macmillan.

Projecte

La meva feina durant la residència se centrarà en relats autobiogràfics sobre avortaments i fetus nascuts morts en la literatura contemporània. El meu projecte destacarà com els temes recurrents emergeixen en diferents llengües i cultures, i com els autors volen trencar tabús palesant, validant i normalitzant les experiències personals de pèrdua i dolor des d'un punt de vista feminista.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"