Estades temàtiques / Creation artists. Residències-internacionals-Irlanda / Olot

ALISON CLARKE

Del 25 d'abril de 2022 al 1 de maig de 2022

ALISON CLARKE
Coreògrafa i ballarina
Wicklow, Irlanda

Biografia

L'Ali Clarke és una coreògrafa i ballarina nascuda a Bray, on també està establerta. Després de graduar-se en Interpretació de Dansa a Fontys (Països Baixos), l'Ali va crear la companyia pròpia, KNOT Kollektiv. Se'n pot definir l'obra per les característiques interdisciplinàries, en què s'investiga l'espai liminar entre els mons de la dansa i del circ, amb èmfasi especial en el circ aeri i el malabarisme contemporanis. Amb una prolífica cartera de més d'11 obres per encàrrec i 150 actuacions individuals arreu d'Europa i Brasil, l'Ali ha desenvolupat un llenguatge coreogràfic únic i personal que se centra a fer que la implicació del públic sigui al nucli de la creació. La seva obra ha rebut nombrosos premis pels aspectes participatius innovadors. Entre altres, ha obtingut el premi del jurat del Café Theater Festival per a públic jove (2018), el premi al talent del Chasse Theater (2019), el premi Dance Ireland Launchpad (2020), una beca de dansa de l'Arts Council d'Irlanda (2021) i el premi HATCH de Dance Ireland (2021). A més de dedicar-se a la coreografia, l'Ali treballa com a ballarina, productora artística i professora independent en l'àmbit nacional i internacional.

Projecte

Vaig ser seleccionat amb els meus companys a CREATION 21/22, un programa realment únic creat per als artistes escènics en totes les etapes de la seva carrera i en una varietat de disciplines (dansa, teatre, circ, espectacle, art de la performance, arts de carrer), per desenvolupar la seva pràctica, xarxa, aprendre i mostrar el treball. Inclourà oportunitats de col·laboració presencial a Irlanda, així com una residència internacional el 2022. El projecte ofereix oportunitats de desenvolupament artístic mitjançant mentoring, coaching, residències i oportunitats de presentació "en curs" com a part del Carlow Arts Festival, Dublin Dance Festival, National Festival de Circ i Festival Danseur. Aquest projecte és una oportunitat per col·laborar profundament amb artistes de diverses formes d'art escènic i àrees d'experiència. Aquesta residència se centra específicament en artistes intèrprets de la regió de l'est i sud-est d'Irlanda, així com en socis europeus. Es dissenyarà mà a mà amb creadors del món del teatre, la dansa i el circ/art al carrer/espectacles per assegurar-se que ofereix als artistes participants el que necessiten en aquest moment. El projecte és flexible i se centrarà en la creació d'espais per donar suport als artistes de les maneres que necessiten actualment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"