Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS II / Olot

MATTIA ZEBA

Del 8 de novembre de 2021 al 12 de novembre de 2021

MATTIA ZEBA
Doctorand a la Universitat de Trento
Trento (Itàlia)

Biografia

Mattia és candidat al doctorat a l’Escola d’Estudis Internacionals de la Universitat de Trento (Itàlia). Els seus interessos de recerca inclouen els drets lingüístics, el constitucionalisme subnacional i la relació entre les “velles” i “noves” minories. En particular, a través del seu projecte de doctorat, advoca per un enfocament molt més interdisciplinari, inclusiu i integrat de la diversitat lingüística a Europa.

Abans del seu doctorat, Mattia va treballar com a investigador júnior a l’Institut de Drets de les Minories de EURAC Research (Bolzano) en una sèrie de projectes relacionats amb la diversitat en l’educació, les autonomies territorials i no territorials i els fenòmens migratoris.

És llicenciat en Llengües Modernes (Universitat de Pàdua) i en Relacions Internacionals (Universitat de Trento), juntament amb un diploma de postgrau en Governança Transnacional (Escola d’Estudis Avançats de Sant Anna, Pisa).

Projecte

Durant la meva estada tinc previst treballar en un enfocament interdisciplinari ascendent sobre el multilingüisme i el manteniment de les llengües patrimonials. Destacaré els punts crítics de l'debat al voltant de l'evolució i expansió dels drets lingüístics de les minories. De fet, una comprensió més elàstica d'algunes categories analítiques comuns pot ajudar a ampliar o revifar el debat en diferents disciplines. Això significa anar més enllà de la territorialitat, la personalitat i les etiquetes de minoria donades per reconèixer el dinamisme i la borrositat de tals conceptes.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"