Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS II / Olot

DIPIKA MUKHERJEE

Del 8 de novembre de 2021 al 12 de novembre de 2021

DIPIKA MUKHERJEE
Escriptora i sociolingüista
Estats Units, Índia i Malàisia

Biografia

La Dra. Dipika Mukherjee ha ensenyat a la Universitat de Chicago, la Universitat Northwestern, la Universitat d’Estudis Internacionals de Xangai, l’Institut Indi de Tecnologia de Delhi, la Universitat Tecnològica de Nanyang, la Universitat Estatal de Bowling Green i la Universitat de Texas a & M en una cursa que ha abastat diversos continents. Actualment viu a Chicago, és editora col·laboradora de Jaggery i escriu una columna literària per a The Edge, Malàisia. Té un doctorat en anglès (sociolingüística). És autora de les novel·les Shambala Junction, que va guanyar el Premi Virginia de Ficció del Regne Unit, i Ode to Broken Things, que va ser inclosa en la llista del Premi Literari Man Àsia. Mukherjee ha fet xerrades públiques en universitats i ha estat becària de l’Institut Internacional d’Estudis Asiàtics, als Països Baixos, a més de ser professora distingida de la Universitat d’Estudis Internacionals de Xangai, Xina, i afiliada a l’Institut Buffett d’Estudis Globals de la Universitat Northwestern, als EUA.

Projecte

Estic treballant en un llibre sobre el canvi lingüístic diacrònic en el si d'una comunitat d'emigrants malais-bengalís, centrant-me específicament en les veus de les dones. Les teories de la sociolingüística, la sociologia, l'antropologia i els estudis culturals entren en joc a mesura que les descripcions de la vida d'aquestes dones a Malàisia des de principis de la dècada de 1990 fins a l'actualitat ofereixen una visió de les formes en què una comunitat hindú minoritària gestiona la seva marginació en un país que s'enfronta al creixement de l'Islam polititzat. Aquest treball contribueix als creixents estudis sobre les dones i la migració; les dades de les comunitats malaies centrats en les històries orals de les dones són encara relativament escassos.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"