Estades temàtiques / HUMANITATS III / Olot

ALISSA GANÍEVA

Del 15 de gener de 2017 al 11 de febrer de 2017

ALISSA GANÍEVA
Escriptora
Rússia

Biografia

Alissa Ganíeva és una escriptora de ficció i assaig del Daguestan, al sud de Rússia, resident a Moscou. Graduada a l’Institute Maxim Gorgy de Literatura i Escriptura Creativa, el seu polèmic primer conte, Salam Dalgat!, va guanyar el premi nacional Debut el 2009, publicat sota un pseudònim masculí. La seva novel·la La muntanya de la festa, publicada a Rússia el 2012, ha estat traduïda a diferents llengües i ha tingut una molt bona acceptació entre la crítica. Bride and bridegroom (2015) és la seva última novel·la, finalista del premi Booker de Rússia.

Ganíeva és membre del PEN-center i és consultada sovint sobre la situació social i política de Rússia. A Moscou treballa com a editor del suplement literari del diari Nezavisimaya Gazeta.

Projecte

A Faber vull acabar la meva col·lecció de contes breus i llargs dedicats a diferents aspectes, absurditats, controvèrsies i perspectives de la vida actual a Rússia, i no només en la meva regió natal, el nord del Caucas, amb els seus conflictes i múltiples cultures, sinó en el meu país en general. Es tracta d’històries realistes, però en certa manera místiques, on tota mena de personatges i punts de vista xoquen en els llocs més inesperats, com ara trens, autobusos, hotels, casaments o funerals. Un d’aquests contes estarà relacionat amb el centenari de la Revolució russa de 1917. A Faber treballaré en l’etapa final de correcció i edició dels contes.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"