Estades temàtiques / DANSA / Olot

DANIEL ROSADO

Del 12 de març de 2017 al 8 d'abril de 2017

DANIEL ROSADO
Ballarí i coreògraf
Huelva (Espanya)

Biografia

Nascut a Huelva, Daniel Rosado forma part de Colectivo Lamajara, una organització d’artistes que comparteixen una inquietud sobre el llenguatge del cos i les seves possibilitats d’expressió. Està format per creadors emergents, ballarins i col·laboradors d’altres disciplines artístiques. Lamajara organitza el seu treball de manera cooperativa, fomentant el diàleg i el consens cap a una metodologia comuna. L’objectiu principal és el suport a la lliure expressió artística, ajudant en la producció d’una creació lliure i eclèctica.

Projecte

Durant la seva estada a Faber, Paloma Hurtado i Colectivo Lamajara treballaran en el projecte Dispositivo LABranza, vinculat al festival de dansa Sismògraf i produït per Raül Perales. De la trobada d’aquest grup d’artistes, neix la inquietud per qüestionar-se on es pot trobar l’essència del moviment, a través d’un projecte inspirat en la tradició del camp. Fent servir com a motor del procés creatiu la màgia dels pagesos, que a través dels seus cossos i moviments exercits sobre el terra ja van inspirar l’escriptor Muñoz Rojas en els seus textos i també la pintura del francès Jean-François Millet. La proposta té com a finalitat portar a escena la dansa professional i social juntes alhora, abordant-les amb una visió contemporània i conceptual de la relació existent entre “home-camp” i “ballarí-cos”. El paisatge del camp portat a la geografia del cos. Una comparativa constant de dos tipus de cossos que, en el seu món quotidià, modifiquen tot allò que els envolta des del seu moviment.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"