Estades temàtiques / TRANSICIÓ ENERGÈTICA / Olot

PAUL BEHRENS

Del 5 de març de 2018 al 18 de març de 2018

PAUL BEHRENS
Professor adjunt
L’Haia (Països Baixos)

Biografia

Paul Behrens és professor adjunt d’Energia i Canvi Ambiental de la Universitat de Leiden, als Països Baixos. Behrens investiga les maneres en què les societats humanes poden prosperar dins de les limitacions ambientals, centrant-se en l’energia, l’alimentació i l’aigua. Ha estudiat recentment el medi ambient i els impactes de les subvencions en l’energia renovable, el sistema energètic sota el canvi climàtic i els impactes ambientals de les dietes. Actualment treballa per avaluar l’impacte de les polítiques energètiques de la Unió Europea, investigar els esdeveniments del sistema energètic xinès i explorar les interaccions internacionals entre energia, alimentació i aigua.

Behrens és un apassionat de la divulgació científica i la seva investigació ha aparegut en periòdics com The New York TimesThe IndependentNewsweek i The LA Times. Ha estat entrevistat per la BBCScientific American i National Public Radio (NPR, els Estats Units).

Projecte

Les energies renovables són el futur. Juntament amb altres millores tecnològiques i solucions socials, proporcionaran una solució clau per a molts dels problemes mediambientals a què ens enfrontem. No obstant això, necessiten molt més espai que les tecnologies existents de combustibles fòssils a causa de la quantitat d’energia renovable disponible. Això tindrà conseqüències per a la forma en què utilitzem la terra i la competència en matèria d’ús de la terra. A la Residència Faber treballaré en l’ús de models ambientals i econòmics a gran escala per investigar la influència de la transició energètica en l’ús del sòl.

Transicions a Olot

Vaig sol·licitar la residència a Faber per continuar treballant en com es necessitarà la terra durant la transició energètica, ja que les energies renovables tendeixen a requerir més terra que els combustibles fòssils convencionals. No obstant això, la meva experiència va ser molt més rica del que sembla! Va ser meravellós conèixer altres investigadors, que havien vingut de diferents indrets del món per treballar en temes relacionats amb l’energia. Vam compartir pel·lícules, presentacions, invents i cerveses! Vam xerrar molt, entre altres temes, sobre els enormes canvis en el medi ambient, la forma en què les societats interactuen, com podem utilitzar l’art per destacar l’ús de l’energia i com el disseny pot millorar els usos de l’energia i els materials.

Vam visitar empreses locals que es prenien tan seriosament la transició energètica que va ser una veritable inspiració. El seu entusiasme i el seu èxit demostren que no hi ha necessitat de triar entre el medi ambient i els beneficis. Ens van demostrar que hi ha molta activitat a Olot i al seu voltant. Impartir una classe als nens d’una escola local va ser un veritable plaer; estaven molt compromesos i van entendre els problemas de seguida. Va ser fantàstic conèixer les interessants classes sobre energia que estaven fent.

Olot, i l’hotel Riu Fluvià, són un lloc meravellós per allotjar-se, la gent és increïblement amable, l’hotel fantàstic, i les amistats fetes entre els residents van ser profundes. He estat explicant a tothom la feina que es fa a la residència i com de bonica és la ciutat i els seus voltants. Va ser una experiència magnífica feta fàcil, agradable i gratificant per l’equip de Faber. Moltes gràcies!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"