Estades temàtiques / TRANSICIÓ ENERGÈTICA / Olot

MOON SANGHOON

Del 5 de març de 2018 al 19 de març de 2018

MOON SANGHOON
Artista conceptual
Corea del Sud

Biografia

Moon Sanghoon té interès en el medi ambient des de 2007. Va estudiar el comportament humà per resoldre aquest problema. Es va imaginar l’energia alternativa fent ús de les accions i emocions humanes. Ella ho va fer en forma d’art com un llibre de dibuixos, falses vides i objectes falsos. Perquè pensava que l’art era la manera més senzilla de moure la ment. El propòsit de la seva obra artística és permetre al públic prendre’s seriosament les qüestions energètiques; recorda que hi ha comportaments humans innecessaris. Però també sap que la gent no pot canviar fàcilment. Per això, va inventar Projecte Energètic amb l’objectiu de fer energia mentre vivim. Aquesta és la seva obra d’art. El seu mitjà és el concepte i el llenguatge. Funciona d’una manera que canvia els pensaments de la gent i els mostra el procés. Funciona d’una manera extravagant, d’una manera que la gent ni s’imagina. I ella comparteix els seus pensaments directament amb la gent. Té un màster en Arts de la Universitat Nacional de les Arts de Corea. Ara fa pública la seva obra d’art. Continuarà treballant de manera immaterial per motius mediambientals.

Projecte

Acostumo a treballar amb gent que es troba al carrer. El meu treball no el puc fer jo sola. Les meves obres es poden completar quan algú respon i hi participa. En aquest sentit, el meu treball també podria ser una col·laboració, i consisteix en un registre o una reacció de converses amb aquestes persones. Al final, el meu treball no és només un registre d’una conversa penjada a la paret, sinó un pensament (idea) que ve a la ment del públic. Vull fer una crida d’aquesta idea en el llenguatge. Així, en aquesta estada, sortiré al carrer per conèixer gent de la ciutat, escoltar les seves històries i treballar amb ells.

Perseguint el futur a Olot

Quan vaig arribar a Olot, vaig pensar que era només un petit poble rural. Però l’endemà vaig recórrer la ciutat i em vaig adonar que no era només petita. Olot és famosa per la terracota i encara produeix i exporta moltes terracotes al museu dels Sants. També està enmig d’una naturalesa molt interessant envoltada de 42 volcans. Així que aquest poble té diversos terrenys i ecologia natural. Basat en aquest entorn natural, la ciutat és un lloc important per a l’agricultura i la ramaderia. Per aquest motiu, veiem que les empreses que operen amb biomassa són la seva font d’energia principal. El cas del restaurant B-CREK, només utilitzen la producció local quan fan menjar per reduir el CO2. LC Paper, que produeix emissions de carboni a l’hora de produir paper. Wattia és un espai totalment autosuficient energètic a través de l’ús de fonts d’energia renovables que combina l’aigua subterrània i la calor solar. Moltes empreses busquen reduir les emissions de carboni a través de les energies renovables. Però crec que no és només perquè tenen un bon ambient de biomassa, sinó també per l’actitud de mirar el futur. Vaig poder veure que la gent tenia una consciència madura. La majoria de les persones aquí tenen una imaginació de futur i tenen una profunda visió dels problemes actuals. Durant la residència vaig sortir a la ciutat per conèixer gent i treballar o parlar amb ells. Vaig saber que fa deu anys, la gent jove no vivia aquí. Però ara he pogut conèixer molts joves de la ciutat i crec que això és perquè ho van provar. Creien que van havien de canviar i van pensar en el futur.

Sobretot, va ser genial conversar amb altres residents. Compartim en cada àmbit un consens profund i ens ha ampliat la nostra visió. Vaig poder reflexionar més sobre el problema ambiental. Vaig trobar una perspectiva dels pobles indígenes de l’Amazònia. També havia oblidat quants problemes mediambientals provenen dels aliments. Continuaré pensant d’on provenen. Em van recordar la necessitat de preparar-se per a les generacions futures. Tot i que el període de residència era curt, vaig poder tornar a Corea amb una consciència compartida sobre aquests temes. Vaig fer un pla per treballar l’energia sostenible i el medi ambient a Faber. Si ho faig tot, anotaré els seus noms per recordar-ho aquí.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"