Estades temàtiques / INNOVACIÓ PEDAGÒGICA / Olot

ALESSANDRA ROMEO

Del 5 d'abril de 2018 al 12 d'abril de 2018

ALESSANDRA ROMEO
Arquitecta, arquitecta paisatgista, artista i ésser humà
Sicília

Biografia

Alessandra Romeo és arquitecta i arquitecta paisatgista, doctora en Arquitectura del Paisatge a la Universitat Mediterrània de Reggio Calabria. Va treballar a Bet Figueras Studio de Barcelona. Ha estat professora visitant a Penn Design a Filadèlfia (Estats Units), ha col·laborat amb l’Observatori del Paisatge de Catalunya per a un projecte pilot europeu per ensenyar la cultura del paisatge a les escoles de primària. És sòcia fundadora de GAP Studio a Sicília, el principal interès del seu treball és el disseny i l’educació del paisatge. El seu interès i la seva recerca se centren en la percepció del paisatge (urbà o natural) que els nens tenen, intentant experimentar una àrea educativa específica per a la cultura infantil del paisatge i situar-la en relació associativa amb altres temes i disciplines —art, geografia, historia— i subratllant el potencial del projecte efímer com a instrument educatiu.

Projecte

Després de l’experiència d’“Olot imaginari”, un taller sobre espai urbà dut a terme a l’Escola Pia d’Olot, el meu treball amb nens començarà a comprovar quina part de la nostra experiència els deixava en termes de sentiments i pensaments. El meu propòsit és definir un espai educatiu específic per a la cultura infantil del paisatge i situar-lo en una relació associativa amb altres temes i disciplines, com ara la història, la geografia, l’art o la literatura. L’objectiu és establir una metodologia per ensenyar una cultura de paisatge accessible als nens, pensant, dissenyant i fent paisatge, perquè el paisatge, com a subjecte, té una capacitat associativa màxima i aquest tipus d’experiència directa té un gran potencial educatiu.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"