Estades temàtiques / ROBÒTICA / Olot

ANA JOFRE

Del 7 de maig de 2018 al 17 de maig de 2018

ANA JOFRE
Professora adjunt d’Arts i Tecnologia Creativa, SUNY Polytechnic University (Utica, NY)
Utica (Nova York)

Biografia

Ana Jofre va obtenir el seu doctorat en Física de la Universitat de Toronto, va fer un postdoctorat laboral al NIST (National Institute of Standards and Technology) a Gaithersburg, Maryland, i va estudiar i investigar a la Universitat de Carolina del Nord a Charlotte durant sis anys abans fer la transició de la seva carrera cap a les arts. Després va completar el seu MFA a la Universitat d’OCAD a Toronto, després va treballar com a investigadora al Laboratori d’Anàlisi Visual a la Universitat d’OCAD, i en el programa Institute for Pure and Applied Mathematics Culture Analytics en UCLA a Los Angeles, Califòrnia. Les seves publicacions i presentacions en conferències cobreixen una àmplia gamma d’interessos intel·lectuals, des de la física fins a la crítica teòrica, i ha exposat les seves obres d’art internacionalment. Els seus interessos creatius i de recerca inclouen l’escultura figurativa, els nous mitjans interactius, la pedagogia pública, la interacció humana-computadora i la visualització de dades. Actualment és professora adjunt d’Arts Creatives i Tecnologia a SUNY Polytechnic, a Utica NY.

Projecte

Construiré personalitats computacionalment i les expressaré a través de cares. El resultat d’aquest projecte serà una sèrie de cares digitals 3D, construïdes algorítmicament en Blender. S’utilitzarà un algoritme computacional que dirigeix un model digital 3D per crear les personalitats marcant la cara amb una combinació d’expressions facials, analògic a com els fabricants tradicionals de màscares creen personalitats combinant expressions facials en una sola màscara. Les expressions facials impreses en cada model digital 3D es determinaran amb un simple algorisme de la cadena Markov. Algunes cares seleccionades s’imprimiran posteriorment en 3d i es faran servir per crear marionetes.

Una experiència de residència més enllà de les meves més altes expectatives

Abans d’arribar a la Residència Faber, simplement esperava tenir un temps de treball tranquil en un bell entorn. De fet, la residència em va donar el temps i l’espai que necessitava per treballar (i completar) el projecte que havia proposat, però l’experiència em va donar molt més. Dir que l’entorn és bonic és quedar-se curt. Els residents ens vam allotjar a l’hotel Riu Fluvià, que ofereix espectaculars vistes a la muntanya en totes les direccions, i un personal amable que va fer que tots ens sentissin com a casa. L’habitació era gran, amb balcó i escriptori que donava a la vista, la qual cosa permetia un treball inspirat i productiu.

A més de l’impressionant teló de fons del paisatge natural, Olot és una ciutat diversa, interessant i culturalment rica. La ciutat compta amb una bella arquitectura modernista, art públic i museus d’alta qualitat. Durant la meva estada, vaig tenir l’oportunitat d’assistir a la conferència de Robolot, que va revelar una gran activitat i compromís amb la tecnologia més avançada a la regió.

El personal de la residència es va assegurar que totes les nostres necessitats fossin satisfetes, que estiguéssim connectats amb activitats locals d’interès per a nosaltres i, el més important, van crear una atmosfera per estimular l’intercanvi intel·lectual entre els residents. De fet, l’intercanvi intel·lectual i les connexions creades van ser la part més valuosa de la residència. Els organitzadors de la residència van fer un excel·lent treball amb la selecció dels residents de tal manera que tots vam compartir i aprendre els uns dels altres.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"