Estades temàtiques

MIGUEL ANTONIO PEÑA

Del 11 de maig de 2018 al 18 de maig de 2018

MIGUEL ANTONIO PEÑA
Investigador científic al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)
Madrid

Biografia

Miguel A. Peña es va doctorar en Química el 1990 a la Universitat Complutense de Madrid, Espanya. És investigador del CSIC des de 1993 i ha estat Visiting Scholar a la Universitat de Notre Dame (EUA), a la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong (Xina) i a Istituto di Tecnologie Avanzate per l’Energia (Itàlia). És secretari de l’Associació Espanyola de l’Hidrogen, membre del Comitè Tècnic de Normalització de Tecnologies de l’Hidrogen d’AENOR, membre dels diferents comitès consultius d’organismes governamentals i organitzador de diversos congressos internacionals. Els seus interessos de recerca se centren principalment en processos catalítics per a la producció d’energia neta, específicament en aplicacions catalítiques d’òxids de perovskita (tesi doctoral), conversió de gas natural, combustió catalítica, reactors de membrana catalítica, producció d’hidrogen i catalitzadors de piles de combustible. Ha publicat més de 100 treballs d’investigació, ha col·laborat en l’edició de set llibres i és co-inventor de sis patent

Projecte

La investigació científica en les institucions públiques té, en molts casos, dos importants bretxes socials: una és amb la indústria, i està relacionada amb temes d’investigació que pretenen ser aplicats, però que en general estan lluny de les necessitats de la indústria; l’altra és amb la pròpia societat, amb científics atrapats en una torre d’ivori, escrivint papers que només altres científics llegeixen, i finalment ningú sap per què és tot aquest material científic. Aquesta última bretxa pot reduir-se si els científics es mantenen en contacte amb professors i estudiants d’escoles primàries i secundàries. Les energies renovables i la robòtica són dues àrees perfectes per a aquest tipus de relacions.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"