Estades temàtiques / ROBÒTICA III / Olot

MIGUEL ANTONIO PEÑA

Del 8 de maig de 2020 al 10 de maig de 2020

MIGUEL ANTONIO PEÑA
Investigador científic – Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC)
Madrid

Biografia

Miguel A. Peña va obtenir el seu doctorat en Química el 1990 a la Universitat Complutense de Madrid, Espanya. És investigador del CSIC des de 1993 i ha estat Visiting Scholar a la Universitat de Notre Dame (EUA), a la Universitat de Ciència i Tecnologia de Hong Kong (Xina) i al Istituto di Tecnologie Avança’t per l’Energia (Itàlia). És secretari de l’Associació Espanyola de l’Hidrogen, membre del Comitè Tècnic de Normalització de Tecnologies de l’Hidrogen d’AENOR, membre dels diferents comitès consultius d’organismes governamentals i organitzador de diversos congressos internacionals. Els seus interessos de recerca se centren principalment en processos catalítics per a la producció d’energia neta, específicament en aplicacions catalítiques d’òxids de perovskita (tesi doctoral), conversió de gas natural, combustió catalítica, reactors de membrana catalítica, producció d’hidrogen i catalitzadors de piles de combustible. Ha publicat més de 100 treballs d’investigació, ha col·laborat en l’edició de 7 llibres i és co-inventor de 6 patents.

Projecte

Durant aquest any, el projecte Educacont ha estat donant els primers passos endavant en el seu desenvolupament. Llançat a Robolot 2018, l’objectiu del projecte és implicar diferents centres d’educació, des de l’educació primària fins a l’educació secundària, en el disseny, muntatge i ús de sistemes sensitius per a la mesura de la contaminació atmosfèrica (principalment òxids de nitrogen i partícules atmosfèriques) mitjançant mitjana de components electrònics típics en robòtica educativa. Durant la meva antiga estada a Faber 2019, es va preformar la implementació del projecte i ara hauríem de comprovar com segueix el treball, resolent els diferents problemes que hem trobat durant els darrers mesos.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"