Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

LAIA TERUEL

Del 29 de setembre de 2018 al 30 de setembre de 2018

LAIA TERUEL
Periodista i educadora social
Catalunya

Biografia

És membre de l’associació de reporterisme SomAtents des de 2013, on participa com a redactora de temes socials i codirigeix el projecte de recuperació de la memòria històrica de la presó vella, presidi de dones ubicat al barri del Raval, a Barcelona. També col·labora com a redactora a la revista Barcelona Metròpolis. Ha cursat un màster en intervenció social en les societats del coneixement i acompanya joves en situació de risc al barri de la Barceloneta. Assessora ajuntaments sobre el nou model d’intervenció socioeducativa davant de situacions de risc de menors i les seves famílies i escriu projectes per a la Suara cooperativa. El periodisme literari li permet escriure sobre el seu camp d’intervenció i anàlisi, el món social i la seva complexitat.

Projecte

Projecte compartit amb un grup de SomAtents.

La presó de dones de Reina Amàlia (1839-1936) ubicada al Raval, a Barcelona, ha estat oblidada per la ciutat. La recerca realitzada per SomAtents ha començat a visibilitzar la seva memòria i la de tantes dones que hi van viure, amb una exposició i tallers formatius destinats a col·lectius del barri. La següent etapa del projecte és la creació d’un documental que recuperi la memòria de les dones que la van habitar, veus obviades per una història patriarcal i narrada des del poder. A partir de la recerca de fonts històriques i testimonials, com són les descendents de les preses, SomAtents crearà el guió de la peça documental, pas previ al seu enregistrament i muntatge. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"