Estades temàtiques / NOU PERIODISME II / Olot

CRISTINA GARDE

Del 18 de setembre de 2018 al 23 de setembre de 2018

CRISTINA GARDE
Periodista, acadèmica i dissenyadora
Catalunya

Biografia

Periodista, acadèmica i dissenyadora, i, actualment, també coordinadora al diari digital Social.cat. Ha treballat a El País, a El Periódico, a NacióDigital.cat i com a corresponsal a Brussel·les de l’Agència Catalana de Notícies (ACN). Llicenciada en Periodisme (UAB) i en Arts i Disseny (Escola Massana-UAB), imparteix docència en el màster de Periodisme Digital i Comunicació de la UAB i també a la UOC. Membre fundadora de SomAtents, on és la responsable de disseny. Enllesteix una tesi sobre les noves pràctiques periodístiques, el neoperiodisme i el periodisme expandit.

Projecte

Durant l’estada a la Faber aprofitaré per repensar i aprofundir l’escriptura de la meva tesi doctoral, que ja fa dos anys que m’hi dedico. Tracta del fenomen que jo anomeno neoperiodismes, és a dir, les noves pràctiques periodístiques no convencionals i el mateix concepte de periodisme expandit com una forma de combatre tant la crisi industrial dels mitjans i la pèrdua de credibilitat del periodisme com de plantejar què vol dir fer periodisme avui.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"