Estades temàtiques / INNOVACIÓ PEDAGÒGICA II / Olot

LIZBETH VEGA PÉREZ

Del 4 de març de 2019 al 14 de març de 2019

LIZBETH VEGA PÉREZ
Doctora en Psicologia. Investigadora i professora titular a la Facultat de Psicologia de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic
Ciutat de Mèxic

Biografia

Doctora en Psicologia (Universitat Nacional Autònoma de Mèxic). És membre del Sistema Nacional d’Investigadors de Mèxic. Professora a temps complet en la Divisió de Postgrau i Recerca de la Facultat de Psicologia de la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic.

El seu treball d’ensenyament i investigació se centra en el desenvolupament infantil i la psicologia educativa, particularment en l’alfabetització emergent i el desenvolupament integral dels nens en edat preescolar. A més, la seva investigació i treball professional s’ha centrat en la col·laboració amb professors i pares per promoure el desenvolupament infantil.

Ha desenvolupat alguns projectes d’investigació que han tingut com a objectiu la formació d’investigadors i professionals amb llicenciatura, mestratge i doctorat en Psicologia del Desenvolupament i de l’Educació.

Ha publicat articles, capítols i llibres sobre temes relacionats amb el desenvolupament infantil i la psicologia educativa.

Projecte

Durant la meva estada a la Residència Faber, escriuré un article d’investigació sobre els resultats d’un projecte d’investigació amb l’objectiu de “dissenyar, implementar i avaluar un paquet de capacitació per promoure que els mestres apliquin i comparteixin estratègies efectives per al desenvolupament de l’alfabetització emergent en nens preescolars mexicans”.

A més, tinc molt d’interès per compartir coneixements i experiències sobre estratègies pedagògiques innovadores amb col·legues de tot el món per contribuir al desenvolupament d’aquest camp de coneixement en particular.

Finalment, crec que puc compartir la meva experiència sobre la promoció de l’alfabetització emergent amb els pares i/o membres de la comunitat.

Una estada molt productiva i gratificant a Faber

Quan vaig sentir a parlar de Faber per primera vegada, vaig pensar que seria un lloc bonic perquè els meus fills hi fossin, perquè tots dos són artistes. Però el passat mes de desembre, una de les meves col·legues, Roxanna Pastor, em va dir que hi va anar i que va ser una experiència molt bonica. Vaig pensar que, igual que una científica i una professora universitària de postgrau, una residència no era per mi, però la meva amiga em va convèncer que em presentés perquè, segons ella, seria una experiència molt gratificant i enriquidora per mi, com ho va ser per ella.

M’hi vaig inscriure, i afortunadament amb èxit. La Roxanna tenia raó: des que arribes a Faber et sents fascinat per aquest bell lloc, situat a Olot, una ciutat molt acollidora. A més, et sents agraït amb l’amabilitat de la Gavina i en Pau, que et fan sentir com si estiguessis a casa. El lloc és molt tranquil i perfecte per treballar-hi. Més que això, va ser un plaer treballar observant les belles postes de sol diàries.

Interactuar amb altres persones de diferents països, professions, cultures i orígens, va oferir riques oportunitats per a l’intercanvi mutu d’experiències sobre educació i innovacions pedagògiques. A més, el nostre sopar diari va ser una oportunitat molt rica per conèixer-nos i compartir idees, experiències, rialles i moltes altres coses de valor incalculable.

Gairebé vaig poder acabar un esborrany d’un article que havia hagut d’ajornar durant molt de temps, i, el que és més, també vaig fer alguns nous amics amb els quals prevec mantenir el contacte.

Per tot això, gràcies Residència Faber!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"