Estades temàtiques / INNOVACIÓ PEDAGÒGICA II / Olot

GEORGE BELLIVEAU

Del 8 de març de 2019 al 16 de març de 2019

GEORGE BELLIVEAU
Doctor, Teatre d’Educació
Vancouver

Biografia

La seva recerca es centra en el teatre basat en la investigació i en la recerca feta. Ha publicat àmpliament en les àrees d’educació teatral i dramàtica i investigació basada en les arts. El seu últim llibre coeditatat Research-based Theatre: An Artistic Methodology (Intellect, 2016) explora una varietat de projectes internacionals que utilitzen el teatre per examinar qüestions socials. És un actor professionalment entrenat, i ha participat en més de 100 produccions teatrals com a actor, director o dramaturg. El seu recent treball Contact!Unload, codesenvolupat amb veterans militars, artistes i consellers, ha estat interpretat per a una varietat d’audicions, inclosos polítics al Parlament del Canadà, a Ottawa, i per al Príncep Harry a Londres, al Regne Unit. És Peter Wall Scholar i ha rebut diversos premis per la seva beca, i va ser admès al Col·legi de la Royal Society of Canada (2017).

Projecte

Durant la residència a Faber continuaré treballant en seccions clau de dos projectes de llibres que tracten sobre la innovació pedagògica i investigació. Els dos llibres exploren formes innovadores d’integrar el teatre com un mode d’aprenentatge a les escoles i a la comunitat. El primer projecte de llibre es basa en les escoles primàries, on he estat investigant amb diversos professors sobre la creativitat i el teatre, com a enfocaments pedagògics de l’aprenentatge. El segon projecte del llibre traça una iniciativa amb veterans militars i membres de la comunitat amb l’objectiu d’educar el públic sobre com sobrellevar i curar lesions relacionades amb el trauma.

Setmana d’inspiració per generar treball creatiu

FABER ofereix una rica oportunitat perquè els col·legues intercanviïn idees sobre el menjar mentre se submergeixen en un bell entorn rural. La tranquil·litat i la bellesa natural dels voltants d’Olot em van inspirar a escriure molt durant la meva estada a la residència. Els estímuls i la inspiració van sorgir del lloc físic i la diversitat de la gent internacional reunida. El nostre grup estava format per artistes, arquitectes, educadors i investigadors que majoritàriament estaven explorant l’espai i la traducció, i dins d’aquests temes podíem compartir la nostra comprensió d’aquests conceptes des de les nostres diferents perspectives. Les caminades, córrer i anar en bicicleta a la zona, ja sigui pel meu compte o en petits grups, van permetre que sorgissin idees. El personal (Gavina i Pau) i el director (Francesc) van ser de gran ajuda per crear l’espai perquè poguéssim seguir endavant amb el nostre treball respectiu. El menjar era molt bo i l’accés a bicicletes i mapes de senders feia que tot fos relaxat i productiu. Finalment, aprendre sobre la història i la cultura catalanes a través de la interacció amb Francesc i els residents locals va ser un regal que portaré de tornada al Canadà. Estic molt agraït per l’oportunitat de passar temps a FABER i compartiré aquesta oportunitat única amb molts col·legues.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"