Estades temàtiques / FILOSOFIA POLÍTICA / Olot

PETER A. KRAUS

Del 29 de març de 2019 al 31 de març de 2019

PETER A. KRAUS
Catedràtic de Ciència Política, Universitat d’Augsburg (Alemanya)
Augsburg i Barcelona

Biografia

Peter A. Kraus és catedràtic de Ciències Polítiques (política comparada) i director de l’Institut d’Estudis Canadencs de la Universitat d’Augsburg (Alemanya). Ha estat catedràtic de relacions ètniques a la Universitat de Hèlsinki, professor associat de ciències polítiques a la Universitat Humboldt de Berlín, John F. Kennedy Memorial Fellow al Centre d’Estudis Europeus de la Universitat de Harvard, i professor visitant a la New School for social Research ia la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona. Ha publicat àmpliament i en diversos idiomes sobre diversitat cultural i polítiques d’identitat, etnicitat, nacionalisme i migració, els dilemes de la integració europea, així com problemes de democratització i teoria democràtica. És autor d’A Union of Diversity: Language, Identity, and Polity-Building in Europe  (Cambridge University Press, 2008). Entre les seves publicacions més recents hi ha The Catalan Process: Sovereignty, Democracy and Self-Determination in the 21st Century (editat amb J. Vergés, Barcelona: Institut d’Estudis de l’Autogovern, 2017) i The Politics of Multilingualism: Europeanisation, globalization and linguistic governance (editat amb FF Grin, Amsterdam: John Benjamins, 2018).

Projecte

El projecte que presentaré a Faber se centra en interpretar l’evolució política recent de Catalunya d’una manera teòricament informada i empíricament sòlida, oferint així una perspectiva que capta la força innovadora del procés català. Sostinc que aquest procés requereix una reavaluació completa del significat de la sobirania en polítiques complexes i té un gran potencial per aprofundir la democràcia. Ens enfrontem a un fenomen que té poc a veure amb un ressorgiment anacrònic del nacionalisme o amb una versió particular del populisme del sud d’Europa. Per contra, el motor del sobiranisme català ha estat i és un republicanisme popular amb un impacte transformador substancial.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"