Estades temàtiques / POLÍTIQUES DE DIVERSITAT / Olot

JOSEF HORŇÁČEK

Del 22 d'octubre de 2019 al 31 d'octubre de 2019

JOSEF HORŇÁČEK
Professor ajudant a la Universitat Masaryk
Brno

Biografia

Josef Hornacek va començar la seva carrera en el màrqueting a principis dels anys 90. Va treballar com a especialista en màrqueting, director de màrqueting, investigador i professor en diverses empreses internacionals en el camp dels béns de consum de rotació ràpida. Va començar el seu doctorat el 2009 i es va unir a l’equip d’investigació del projecte New Social Risks of Czech Labor Market and the Needs of its Political Regulation Reform after the EU Admission. En l’última dècada va investigar el mercat laboral i les relacions laborals. En 2017 va defensar la seva tesi doctoral sobre els contractes col·lectius i la seva importància en la indústria de l’enginyeria a la República Txeca. Actualment treballa com a professor adjunt a la Facultat d’Estudis Socials de la Universitat Masaryk de Brno i continua les seves activitats de recerca en relacions laborals.

Projecte

Durant la meva estada a Faber prepararé la part teòrica de la recerca de dues activitats diferents d’integració social. La pregunta de la investigació és: Quines són les principals diferències entre dos models d’activitats teatrals com a instrument d’integració social? La investigació es durà a terme com un estudi de cas comparant dos grups de teatre a la mateixa localitat de la ciutat universitària. Un grup està organitzat com una activitat de baix a dalt, mentre que l’altre està organitzat com una activitat de dalt a baix. Tots dos es financen en part amb fons públics. Estic planejant els mètodes d’investigació com l’observació, entrevistes i anàlisi de documents.

Trobades amistoses a Olot

L’estada a Olot em fa recordar un ambient molt amable i amistós, el que vaig sentir cada dia durant la meva estada a Faber. Tots els col·legues i gerents del projecte m’inspiren en el meu treball i acompliment per al futur.

Així que m’he trobat per primera vegada amb fenòmens culturals dels que mai havia sentit a parlar, l’impacte dels víkings o la multiculturalitat de Puerto Rico (gràcies de nou, Irene García i José Delannoy). Les discusions van ser molt enriquidores, encantadores i plenes de noves idees.

No obstant això, en les nostres converses formals i informals, vaig trobar una cosa nova per el meu punt de vista sobre els nous desafiaments. Va ser un sentiment de reconeixement comú dels valors que ens uneixen a tots els països i nacions.

En el nivell dels meus propis projectes de recerca: quan vaig arribar a Olot, havia preparat poques idees per a la presentació sobre l’impacte en el teatre. Aquestes idees van ser recollides en la presentació Activitats Teatrals com a Instrument d’Inclusió Social. D’acord amb els conclusions de les discussions següents, vaig decidir difondre aquestes idees sobre la cultura en el seu conjunt. Em porta ara a la nova proposta de recerca de les activitats culturals com a instruments d’inclusió social. I a més, el paper de les subcultures en les minories i entre els marginats. 

Bé, vaig esmentar gent agradable i un lloc agradable a Olot. Però no he d’oblidar la bella natura de Catalunya, les seves muntanyes, boscos i rius.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"