Estades temàtiques / DRETS LINGÜÍSTICS / Olot

KỌ́LÁ TÚBỌ̀SÚN ( EN LÍNIA)

Del 26 d'octubre de 2020 al 6 de novembre de 2020

KỌ́LÁ TÚBỌ̀SÚN  ( EN LÍNIA)
Lingüista, escriptor creatiu i investigador
Lagos

Biografia

Kola Tubosun és un escriptor i lingüista nigerià. La seva primera col·lecció de poesia, Edwardsville by Heart, va ser publicada per Wisdom’s Bottom Press, Oxford, el 2018.

El seu treball com a lingüista se centra en la documentació lingüística, la lexicografia i la defensa de les llengües, pel que va ser guardonat amb el Premi Ostana el 2016. L’any 2015, va fundar YorubaName.com, un diccionari multimèdia de noms yoruba, el primer d’aquest tipus a Nigèria. També ha treballat amb Google i els diccionaris d’Oxford en la lexicografia de l’anglès nigerià i altres projectes de llengua nigeriana.

Va ser becari de la Fundació Milers Morland el 2019 i també ha treballat com a editor literari. El seu treball ha aparegut a African Writer, Aké Review, Brittle Paper, International Literary Quarterly, Enkare Review, Maple Tree Literary Supplement, PEN Transmissions, Jalada, Popula, Saraba Magazine, The Guardian (Nigèria i Regne Unit), ThisisAfrica, entre d’altres.

Actualment treballa com a becari d’investigació Chevening a la Biblioteca Britànica de Londres. Més informació a www.kolatubosun.com

Projecte

Estic treballant en un llibre de traduccions literàries de contes nigerians contemporanis a al ioruba com una forma de generar interaccions entre aquestes llengües hegemòniques en què escriuen els escriptors africans moderns i les nostres pròpies llengües locals. La meva atenció se centra en els escriptors nigerians que no són d’origen ioruba, encara que també tinc la intenció d’incloure alguns els quals tenen com a primera llengua el ioruba. La intenció és proporcionar un corpus web viu de textos ioruba contemporanis per als tecnòlegs i investigadors del llenguatge, ajudar a formular idees d’investigació sobre una ortografia ioruba moderna i crear un espai per a la conversa, mitjançant la publicació, tant de les idees en l’obra literària com de les llengües nigerianes com a mitjans dignes de la literatura.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"