Estades temàtiques / LGTBIQ+ / Olot

KYLE RUBINI

Del 17 de febrer de 2020 al 28 de febrer de 2020

KYLE RUBINI
Treballador de prevenció de VIH
Ontario

Biografia

Kyle és un treballador de prevenció de VIH en una organització de serveis de SIDA canadenc. En aquest paper ell proveeix educació sobre salut sexual, dona suport als homes queer a través de programes individuals i grupals, coordina una Clínica de PReP i facilita un grup de joves queer. Havent acabat recentment el seu mestratge en Estudis de la Dona i Investigació Feminista, Kyle continua el seu treball acadèmic de forma independent. Els seus interessos de recerca inclouen: salut sexual, cultura masculina queer i històries com comunicació cultural.

Projecte

Durant la meva estada estaré treballant en una novel·la gràfica actualment titulada Stories and Worlds. Es planeja que sigui tant una discussió de teoria, com la història de la meva vida, posant en primer pla la teoria i usant les meves experiències personals com a exemples pràctics. Les històries m’han guiat al llarg de la meva vida i fa temps que m’ha captivat la manera com fem servir aquestes experiències en mons ficticis per guiar les nostres experiències amb la realitat. La societat occidental consumeix històries en massa, afectant la nostra mentalitat de manera similar a com els aliments que consumim afecten els nostres cossos. Els personatges i els esdeveniments de les històries tenen impactes duradors en la forma en què percebem el món, interactuem amb altres, prenem decisions i més. Aquest projecte espera fer accessibles les teories populars sobre com els mons ficticis poden alterar les nostres realitats.

Un capítol que val la pena llegir

Vaig venir a la Residència Faber per escriure sobre com les històries afecten les nostres vides. I això vaig fer. Tanmateix, la meva estada s’ha convertit en una història per si mateixa. La residència va complir les seves promeses: ens va proporcionar un espai de treball molt còmode envoltat d'un paisatge pintoresc. Els serveis de l'apartament compartit feien més fàcil que ens sentíssim com a casa. Però va ser la gent la que va transformar aquest retir d'escriptura en una aventura.

Amb la primera residència temàtica QLGBTI+, la Residència Faber va crear un espai per a acadèmics i artistes queer d'arreu del món per trobar-se en un territori. I això és novetat. L'espai i la comunitat queer estan, sovint, fragmentats, i va ser molt especial unir aquest grup internacional de pensadors creatius. A gairebé cada àpat debatíem de manera natural sobre
els nostres projectes, les nostres perspectives sobre diverses situacions polítiques i la nostra cultura queer local. A l’hora de presentar el meu treball, va ser una sensació orgànica, perquè ja havia entrat en un ritme de debatre temes queer i compartir recursos. 

Pel que fa al treball en si, vaig aconseguir més resultats del que esperava. La Gavina i la Pepa s’asseguraven que teníem tot el que necessitàvem, i m’ajudaven (amb molta paciència) quan no aconseguia entendre la rentadora (perquè no estava en anglès). Sembla que no els resulta difícil dirigir el programa, però sé que és més difícil del que sembla. No m’havia imaginat que aniríem d’excursió, però el dia que la Pepa ens va portar a veure alguns llocs de la localitat va resultar ser una part fonamental de la meva estada. Ens va fer unir com a grup, i també apreciar la cultura catalana local que, d’altra manera, no hauria conegut.

Vaig deixar el programa (a contracor) amb una inspiració renovada i una nova perspectiva per a la meva novel·la gràfica. També m’emporto noves amistats. Me’n vaig sabent que tinc amics arreu del món i que hi puc comptar per a consells professionals, paraules d’ànims i coratge, o per compartir una bona ampolla de vi. 

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"