Estades temàtiques / LITERNATURA / Olot

ANDREAS WEBER ( EN LÍNIA)

Del 13 d'octubre de 2020 al 23 d'octubre de 2020

ANDREAS WEBER ( EN LÍNIA)
Biòleg i filòsof, escriptor
Hamburg

Biografia

Andreas Weber (* 1967) és un filòsof i escriptor de no ficció, traductor i estudiós independent amb base a Berlín. Andreas té títols en Biologia Marina (Msc) i Estudis Culturals (PhD). Ha treballat amb el biòleg teòric Francisco Varela a París. El treball filosòfic i literari d’Andreas se centra en la reavaluació de la nostra comprensió del que viu. Ell entén els organismes com a subjectes i per tant la biosfera com una realitat creadora de significat i poètica. En conseqüència, Andreas sosté que una economia inspirada en la naturalesa no hauria de dissenyar-se com una màquina d’optimització mecanicista (com ho és actualment), sinó més aviat com un ecosistema que transforma l’intercanvi mutu de matèria i energia en un significat més profund. Andreas exposa les seves idees en diversos llibres (traduïts en diversos idiomes). Contribueix als principals diaris i revistes i regularment fa conferències i tallers. Ensenya ecofilosofía a la Universitat de Belles Arts de Berlín.

Projecte

Durant la meva estada treballaré en el meu proper llibre, Indigenuity. Animism for the 21st century. Exploraré el potencial del pensament animista per a una cosmologia antropocena. L’antropocè planteja la inseparabilitat de la cultura i la natura, per tant reprèn les idees centrals de l’animisme. Exploraré com el pensament indigenista —Indigenuity— és capaç de contrarestar les destructives creences centrals del paradigma cognitiu occidental.

 

Cinc creences centrals de la cultura occidental:

1. Som enemics de l’altre: “Jo ho soc perquè tu no ho ets”.

2. El capitalisme està en el cor del nostre ésser.

3. La realitat no és viva.

4. Només podem entendre la realitat comptant i mesurant.

5. Necessitem evitar la nostra mort individual.

 

Cinc creences fonamentals de la pensada indígena:

1. Se’ns exigeix ​​que treballem junts: “Jo sóc perquè tu ets”.

2. Tot es basa en la reciprocitat.

3. Tot té un interior.

4. Podem entendre la realitat a través del sentiment de participació.

5. Necessitem mantenir el món fecund.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"