Estades temàtiques

Traducció de poesia entre el català, l’eusquera i el gallec

Del 1 d'abril de 2022 al 8 d'abril de 2022

Traducció de poesia entre el català, l’eusquera i el gallec

Abril 2022

L'Institut Ramon Llull, amb la col·laboració de l'Etxepare Euskal Institutua i el Consello da Cultura Galega, obre una convocatòria per a traductores establerts i emergents que vulguis participar a una residència de traducció de poesia a Faberllull Olot.

L’objectiu de la convocatòria és oferir un espai de treball, inspiració i intercanvi. La residència s’organitzarà en dos blocs: un de col·lectiu que prioritzarà l’intercanvi entre els residents i on s’organitzaran trobades amb altres traductores i autors que serviran d’inspiració i mentoria; i un altre on cada resident podrà desenvolupar el seu projecte de traducció.

La participació a la residencia obre la possibilitat de participar a un festival literari de les tres zones d’influència dels organitzadors.

Què s’ofereix?

Estadia de 7 nits a la residència de Faberllull d’Olot amb allotjament i mitja pensió.

Viatge d’anada i tornada a la residència

Honoraris de 350 €

Quan es realitzarà la residència?

De l'1 al 8 d’abril del 2022

Qui pot presentar la candidatura?

Traductors de llengua catalana, eusquera i gallega a, almenys, una d’aquestes llengües. Les persones candidates hauran de tenir, com a mínim, obra publicada en format llibre o a una revista literària. Queden excloses les autopublicacions.

Què implica la candidatura?

  • Disponibilitat total durant els dies de la residència
  • Compromís amb el projecte presentat i participació en les activitats del programa.
  • Entrega del treball realitzat durant la residència i la cessió dels drets de forma no exclusiva de difusió als organitzadors.
  • Disponibilitat per a participar a un festival literari durant el 2022, un cop hagi finalitzat la residència.

Com es farà la selecció?

A partir de la documentació presentada, les candidatures seran avaluades per una comissió paritària en què hi haurà representants de les tres institucions organitzadors així com un representant de les associacions de traductors de cada territori.

Es seleccionarà un màxim de dos candidats de cada direcció de traducció.

Comunicació dels resultats

Els resultats es comunicaran a partir del dia 20 de desembre del 2021. Es comunicarà de forma individual a les persones seleccionades i, posteriorment, es farà públic el llistat de projectes a les webs de Faberllull, de l’Institut Ramon Llull, de l’Etxepare Euskal Institutua i del Consello da Cultura Gallega.

L’organització es reserva la possibilitat d’allargar el termini de decisió en cas de rebre una gran quantitat de sol·licituds.

* ESTADA TANCADA- ja no admet candidatures.

Residents

Opinions

Què diuen de nosaltres els residents

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"