Visita a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

dimarts, 25 / d’abril / 2023 , Olot

 Visita a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

Visita a l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa

El dimarts 25 els residents van visitar l’Arxiu Comarcal de la Garrotxa (ACGAX), una institució clau en la gestió documental de la comarca. Durant la visita es va explicar el funcionament de l’Arxiu basat en el model de cogestió entre l’Ajuntament d’Olot, el Consell Comarcal de la Garrotxa i la Generalitat de Catalunya, una forma d’optimització de recursos i millor servei a la ciutadania que identifica l’arxiu com el lloc de custodia, tractament i divulgació del patrimoni documental.

Es van mostrar les instal·lacions, fons i col·leccions a les persones participants a la residència FaberLlull i va generar molt interès i preguntes ja que es prové de diferents llocs amb diferents tradicions documentals i recursos. Alguns van mostrar sorpresa positiva per la quantitat i qualitat dels fons antics, el fet que un arxiu relativament petit disposés d’unes instal·lacions com la sala freda per als fons audiovisuals.

Finalment la visita va acabar amb una mostra de diferents suports fotogràfics de l’arxiu on es pot veure la evolució de la tècnica fotogràfica i, per part dels residents, veure quines problemàtiques podrien tenir a l’hora de fer una digitalització d’aquests suports.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"