Tallers sobre Viquipèdia

Escola Pia d’Olot, Petit Plançó d’Olot, FES Olot i Olot Cultura

dimarts, 24 / de gener / 2017 , Olot

Tallers sobre Viquipèdia

Tallers sobre Viquipèdia

Durant la seva estada a Faber, Àlex Hinojo va impartir tallers de Viquipèdia a professors, alumnes i professionals diversos. Va explicar què és la Viquipèdia, com funciona i els sistemes de validació de continguts que fa servir, amb el doble objectiu de resoldre dubtes sobre aquesta enciclopèdia en línia tan coneguda i descobrir-hi possibles camps de col·laboració en l’àmbit educatiu.

Molta gent millora constantment els articles de Viquipèdia, corregint faltes d’ortografia o de gramàtica, millorant la redacció, ampliant el contingut i millorant les referències bibliogràfiques. I si incorporem les institucions educatives en aquest procés? Us imagineu un món on els propis alumnes milloren veus enciclopèdiques relacionades amb el currículum de l’assignatura? Quan els estudiants editen la Viquipèdia en el marc d’un projecte educatiu, milloren el seu aprenentatge significatiu consultant i referenciant diverses fonts i entenent que el coneixement no és monolític ni únic.

Gràcies, Àlex, per compartir els teus coneixements amb tanta gent aquests dies.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"