Teatre i religió

Roy Horovitz | Escola Cor de Maria (Olot) | 26 de setembre de 2017

dimarts, 26 / de setembre / 2017 , Olot

Teatre i religió

Teatre i religió

Avui he tornat a l’escola amb la màquina de temps extraordinària de Faber.

Oh, Déu meu, ja fa 30 anys que vaig acabar l’escola?

I ara soc aquí, entrant a l’aula de Cor de Maria, només aquesta vegada com a professor.

Es tracta d’una lliçó de religió i uns 40 estudiants, d’entre 14 i 15 anys, que esperen escoltar el que he de dir sobre Israel, el teatre i els diferents enfocaments del judaisme i el cristianisme cap a la idea de presentació humana a l’escenari.

Primer, em presento: Roy, d’Israel, director de teatre i jueu. Darrere de cada un d’aquests títols hi ha molt per explicar.

La meva nova amiga finlandesa, que he conegut a la Residència Fabe, la bella Tiina Kristoffersson, m’ha ajudat a preparar un Power Point, en el qual començo localitzant Israel en el mapa, explicant als alumnes algunes figures bàsiques (8,5 milions d’habitants, dues llengües oficials i, el més sorprenent: la major taxa d’assistents de teatre del món!).

A partir d’aquí continuem debatent sobre la riquesa de l’escena teatral a Israel, com una reacció contrària a la llarga tradició d’una forta oposició jueva a l’absolut concepte del teatre. Remarquem alguns dels arguments a favor i en contra d’aquest, i es tornen a mirar alguns textos i a llegir-los tots junts.

El primer capítol de la Bíblia i la seva famosa paròdia, escrit pel difunt Chanoch Levin, el dramaturg més important d’Israel. Després de llegir-ho, tots tenim una comprensió molt millor de perquè les autoritats jueves ortodoxes no els agrada el teatre…

Dues hores que passen volant. Els estudiants comparteixen les seves pròpies experiències teatrals (l’any passat, alguns van escriure una obra de teatre i hi van actuar. L’obra es diu The Crown, i em sembla una peça molt original), em fan preguntes sobre la meva carrera professional a Israel i quedem com bons amics.

Gràcies, nens.

Gràcies Alícia, Gemma i Servand, els mestres encantadors de la classe, i gràcies, Residència Faber, per una altra gran experiència!

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"