Encarnació i aprenentatge

Centre Cívic Barri Vell Mercadal, Girona | 19 de febrer de 2019

dimarts, 19 / de febrer / 2019 , Olot

Encarnació i aprenentatge

Encarnació i aprenentatge

La meva primera activitat a Faber va ser un taller amb estudiants d’Educació de la Universitat de Girona, en un curs anomenat Projectes Artístics com a Eines Pedagògiques i dirigit pel professor David Martínez. Els estudiants havien estat explorant les funcions pedagògiques de diferents formes d’art, i en aquesta sessió ens hem centrat específicament en el que es pot aprendre de la disciplina del teatre.

Comencem per considerar com aprenem a escoltar amb el cos. Ens preguntem quin podria ser el valor d’aquesta habilitat per als estudiants a les escoles? En parelles, els estudiants van practicar diverses activitats que els van demanar que generessin i intercanviaran informació de manera no verbal. Després vaig compartir la investigació emergent de la ciència cognitiva sobre el concepte de “cognició encarnada” i parlem sobre els diferents tipus de significat que pot tenir el cos. Un estudiant va suggerir que els nostres cossos parlen més veraçment que les nostres paraules, i de portar aquest tipus de coneixement pot permetre’ns connectar-nos amb altres més autènticament. També ens desconcerta la raó per la qual aquestes maneres d’aprenentatge no s’inclouen en la majoria dels plans d’estudi escolars. Una explicació probable és que molts de nosaltres tenim por de mostrar emocions, que sovint poden ser vistes com no acadèmiques.

Finalment, vaig parlar sobre com la capacitat d’imaginar i representar històries els dona als joves eines importants per navegar en un món complex i incert. Encarnem breument “moments de sorpresa” de les nostres pròpies vides i discutim com els educadors podrien usar el teatre com una forma de crear espais de possibilitat per als joves estudiants.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"