Taller de Periodisme Narratiu

Can Trincheria (Olot) | 20 de setembre de 2018

dijous, 20 / de setembre / 2018 , Olot

Taller de Periodisme Narratiu

Taller de Periodisme Narratiu

La idea de generar un espai de tot un dia, durant la residència Faber dedicada al Periodisme Literari, on dur a terme un taller de desenvolupament d’històries va sorgir del professorat del màster de Periodisme Literari, Comunicació i Humanitats de la UAB. Ens agradava la idea de crear un espai de trobada en què autors ja editats, exalumnes del màster, professors i tothom que volgués venir (altres residents, ciutadania en general d’Olot, potser periodistes locals…) compartís la seva manera de treballar, els referents i les estratègies davant de reptes concrets a l’hora d’escometre una història de no ficció.

La idea va funcionar extraordinàriament bé. A Can Trincheria, el dijous 20 de setembre, en una doble sessió de matí i tarda (més un dinar de grup en què es va continuar discutint), ens vam aplegar una vintena llarga de persones interessades en les històries de no ficció. L’orientació, el tema, el to, l’estructura i la trama, les veus narradores, els personatges… Entre aquests hi havia alumnes i exalumnes del màster arribats de diverses parts del món, amb un predomini de llatinoamericans, però també van acudir periodistes locals i alguns altres olotins interessats.

A la taula del matí, Andrés NefMarina PallásAmalia TorresLucía Maina i Ezequiel González van explicar com van investigar, conceptualitzar, planificar i escriure els seus relats de no ficció amb què van guanyar el premi de periodisme narratiu Mecoph-Base, en les seves dues convocatòries. A la tarda, les dues hores destinades van resultar insuficients i el taller es va traslladar a l’Hotel Riu Fluvià, on es va seguir discutint. El millor de l’experiència va ser el contacte que s’estableix entre persones que comparteixen un mateix àmbit de treball i que no es coneixien.

Aquest web només utilitza galetes de sessió amb finalitats tècniques i analítiques, no recull ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu consentiment. Tanmateix, sí que utilitza galetes de tercers amb finalitats estadístiques. Podeu obtenir més informació o administrar-les oposar-vos-hi fent clic a "+ Info"